r
Nosalty Logó

Finom túrós-rácsos Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Finom túrós-rácsos Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3400 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.6 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4650.4 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    1664 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1826 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 3400 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy fánkszaggatóraés egy sütőpapírral bélelt tepsire lesz szükségünk, és ha van, egy rácsozó rolóra.
  2. A vajas tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatunk 12 db kört belőle. A maradékból akkora tésztát nyújtunk, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére. (Éppen elég lett.)
  3. A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverjük, és elosztjuka korongokon egyformán, majd villával ellapítjukőket. A tészta széleit előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon.
  4. A rácsokat elvagdaljuk, és ráhelyezzüka tésztákra. Megkenjükegyenként őket, és mandulával,nádcukorral megszórjuk.
  5. 200 fokraelőmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékessel15 perc alatt szép világossárgára sütjük, és tálaljuk. (12 db lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3630
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom túrós-rácsos Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Egy újabb vajas tészta, ami gyorsan elkészül és finom is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek