Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles áfonyás

Leveles áfonyás
Leveles áfonyás
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kineveztem a kedvenc 'leveles' sütimmé, mert igazi guszta finomság, és még elkészíteni is nagyon egyszerű! Amikor nem vagyunk ráhangolódva a pepecselésre, és úgy ennénk valami édeset, na, akkor kell megcsinálni ezt a sütit! :) Szeretném még kipróbálni elég sok változatban, a variációk tárháza végtelen, legközelebb mascarpone-val és eperrel fogom kombinálni :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen dzsemmel készíthető, rakhatunk hozzá gyümölcsdarabokat is, mindez csak a saját ízlésünkön múlik. Nyáron feltuningolom majd a tálalást egy adag vanília fagylalttal...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kitekerjük, és sütőpapírral együtt a sütőlemezre tesszük.
  2. Aki ügyes, az képzeletben három részre osztja a tésztát függőlegesen. (Nekem nem sikerült :), ezért én óvatosan késsel jelöltem meg a három részt.)
  3. A középső részre rákanalazzuk az áfonyadzsemet, majd egyenletesen elsimítjuk a tésztán.
  4. A tészta széleit mindkét oldalon vízszintesen bevagdossuk közepes vastagságú csíkokra a szélétől befelé, majd ráhajtjuk a csíkokat a lekváros részre, mintha fonást készítenénk. (Ha vizuális alkat vagy, akkor több képet is találsz az elkészítés folyamatáról itt.)
  5. Az elkészült tésztát megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a szeletelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, de azért érdemes 10 perc után rápillantani az aljára, és ha előbb megsülne, mint a teteje, akkor tegyünk a sütink alá alufóliát, így nem fog megégni az alja. 
  7. Langyosan tálaljuk, a tetejét meghintjük porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 021
elküldve: 2
receptkönyvben: 124
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

mozzarelli

Mióta szakács: 2011.02.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

leveles tészta áfonyadzsemmel, mandulával, áfonyás leveles édesség

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Sat, 2011-04-23 09:38

Szia Batida!
Nem nagyon sütök fagyasztott gyümivel....de szerintem a gyümiket először olvaszd ki, mert ha fagyasztottan dobod rá szerintem sok levet fog ereszteni, és elázik a tészta.
Mesélj majd milyen lett a süti??
Téged is várlak szeretettel a blogomon :)) Örülök hogy tetszik :))

Batida
Batida / Batida Sun, 2011-04-24 18:54

Huhh, ez a süti mennyeien sikerült!! Beletettem a fagyott gyümit, mert nem volt időm kiolvasztani, hirtelen kellett, de valami mesés lett!! (igazad lett, kis levet eresztett, de az a sütőpapíron maradt, nem volt zavaró) Nekem a fonat nem lett olyan szép, mint neked, szétnyílt, de ez az élvezetei értékén egyáltalán nem rontott. Nem tudtam, hogy két adag tészta van Tante Fannynál, de megcsináltam mindkettőt, és őszintén mondom, nem telt el bele 2 óra, kis családom az egészet befalta. :-P Azt hisze muszáj lesz hamarosan ismételnünk... Köszi, és jövök a blogodra is! Bogi

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Sun, 2011-04-24 19:10

Kedves Batida!

:)) Jajj de jóóóó, nagyon örülök a visszajelzésnek...hogy sikerült a süti és még ízlett is!! És szerintem a fonattal sem lesz már legközelebb gond!!
Várlak a blogon mindenképp és szép estét!
Elena

Batida
Batida / Batida Fri, 2011-04-22 15:11

Kedves Mozzarelli, én is odavagyok ezért a receptért, és a blogodért is, nagyon igényes és szép!! Holnap megcsinálom ezt a sütit, és azt szeretném kérdezni, hogy ha fagyasztott gyümölcsöt vettem hozzá, akkor csak simán dobáljam rá, igaz, és majd sütés közben felenged? Jól gondolom? Szió, Bogi

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-04-20 11:03

Kedves Mozzarelli, megnéztem a blogod, nagyon szép dolgokat találtam! Ez a leveles meg egy költemény. Hamarosan elkészítem! Zsuzsa

beppelena@freemail.hu
mozzarelli / beppelena@freemail.hu Wed, 2011-04-20 22:39

Kedves Zsuzsa!
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaid, igencsak jól esnek egy kezdő blogosnak....Remélem még sokszor betérsz majd hozzám!! :))
Szép estét!
Elena

331
leveles tészta 1 csomag
áfonyadzsem 3 ek
mandulapehely 1 ek
tojás 1 db
porcukor 1 ek