r
Nosalty Logó

Citromfelfújt

Flóra
Citromfelfújt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

345
Kalória
5.7g
Fehérje
32.2g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
29.3g
Víz
137.3g
Koleszterin
312mg
Élelmi rost
27.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A felfújthoz

A formák előkészítéséhez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. A sütőt előmelegítjük. Mielőtt bekapcsolnánk, beleteszünk egy tepsit is, félig megtöltve vízzel.
  2. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a citromlevet, a tojások sárgáját, a lisztet és a tejet. A masszát csomómentesre keverjük.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  4. Négy kisebb felfújtformát kikenünk vajjal, és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát.
  5. A formákat a tepsibe állítjuk, és a felfújtat kb. 40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A receptet a neten találtam. A belseje kicsit krémes marad, úgyhogy nem kell megijedni, elég neki kb. ennyi sütési idő.

További receptek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...