r
Nosalty Logó

Narancsszuflé

Szofika
Narancsszuflé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 4 db szufléhoz

691
Kalória
10.9g
Fehérje
131.2g
Szénhidrát
13g
Zsír
124.6g
Víz
184.3g
Koleszterin
733mg
Élelmi rost
124.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 4 db szufléhoz

Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 4 db szufléhoz

Összesen 2765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 4 db szufléhoz

Összesen 222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524.7 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    498.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    390 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 2765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A 4 db szufléhoz

  1. 4 db ramekint (szufléformát) kivajazunk, és megszórunk kristálycukorral.
  2. A narancslét közepes lángon addig forraljuk, míg a mennyisége kb. felére (125 ml) nem csökken.
  3. Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. A forró tejet a narancsléhez adjuk, és addig főzzük, míg ismét forrni nem kezd.
  4. A tojássárgákat 20 g cukorral habosra keverjük kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet és a kukoricalisztet, és további 1 percig keverjük.
  5. Hozzáöntjük a forrásban lévő narancsos tejhez, folyamatosan kevergetjük, majd mehet hozzá a narancshéj.
  6. Újraforrástól számítva 1 percig főzzük, hozzáadjuk a Grand Marnier-t. Ezzel kész a narancsos creme patissiere.
  7. Öntsük át egy tálba, folpack-kal fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni.
  8. A tojásfehérjét 50 g cukorral verjük habbá.
  9. A creme patissiere-hez forgassuk hozzá óvatosan a tojáshabot, kevergessük addig, míg egynemű nem lesz.
  10. Osszuk el a szufléformákban és előmelegített sütőben addig süssük, míg kb. a kétszeresére nem nő a magassága.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 8

Napok óta nyitogatom megint a Michel Roux könyvet. Nem hagyott nyugodni ez a narancsszuflé, de nem mertem nekiállni a creme patissiere miatt. Eddigi 2 próbálkozásom creme patissiere  házilagos készítésére katasztrófához vezetett. Mind a kétszer "berántottásodott" a cucc, nem tudom jobban megfogalmazni, aki már rontott ilyet el, az tudja. Na és most!!! Most nem!!! Igazi, tökéletes, szép, sima creme patissiere lett!!! Ullallllaa!

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...