r
Nosalty Logó

Narancsszuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Narancsszuflé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 4 db szufléhoz

Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 4 db szufléhoz

Összesen 2765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A 4 db szufléhoz

Összesen 222 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 691 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.7 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    390 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    946 micro
Összesen 2765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A 4 db szufléhoz

Elkészítés

A 4 db szufléhoz

  1. 4 db ramekint (szufléformát) kivajazunk, és megszórunk kristálycukorral.
  2. A narancslét közepes lángon addig forraljuk, míg a mennyisége kb. felére (125 ml) nem csökken.
  3. Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. A forró tejet a narancsléhez adjuk, és addig főzzük, míg ismét forrni nem kezd.
  4. A tojássárgákat 20 g cukorral habosra keverjük kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet és a kukoricalisztet, és további 1 percig keverjük.
  5. Hozzáöntjük a forrásban lévő narancsos tejhez, folyamatosan kevergetjük, majd mehet hozzá a narancshéj.
  6. Újraforrástól számítva 1 percig főzzük, hozzáadjuk a Grand Marnier-t. Ezzel kész a narancsos creme patissiere.
  7. Öntsük át egy tálba, folpack-kal fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni.
  8. A tojásfehérjét 50 g cukorral verjük habbá.
  9. A creme patissiere-hez forgassuk hozzá óvatosan a tojáshabot, kevergessük addig, míg egynemű nem lesz.
  10. Osszuk el a szufléformákban és előmelegített sütőben addig süssük, míg kb. a kétszeresére nem nő a magassága.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 8
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3421
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsszuflé
Szofika 104 recept

Napok óta nyitogatom megint a Michel Roux könyvet. Nem hagyott nyugodni ez a narancsszuflé, de nem mertem nekiállni a creme patissiere miatt. Eddigi 2 próbálkozásom creme patissiere  házilagos készítésére katasztrófához vezetett. Mind a kétszer "berántottásodott" a cucc, nem tudom jobban megfogalmazni, aki már rontott ilyet el, az tudja. Na és most!!! Most nem!!! Igazi, tökéletes, szép, sima creme patissiere lett!!! Ullallllaa!

Hozzávalók

A 4 db szufléhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek