r
Nosalty Logó

Finom kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hencsibaba
Finom kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    266.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2237 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 5945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
  3. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
  4. A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 645
  • Tegnapi nézettség: 109
  • 7 napos nézettség: 1114
  • Össznézettség: 693814
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom kakaós kalács
Hencsibaba 17 recept

Ez nem saját recept. Mamakonyhaja.hu-n találtam. Köszönet érte!!!!! Nagyon finom, és nem nehéz elkészíteni. Nekünk nagyon bejött.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!