r
Nosalty Logó

Finom kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hencsibaba
Finom kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 336 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    266.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2237 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 5945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
  3. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
  4. A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 627
  • Tegnapi nézettség: 233
  • 7 napos nézettség: 2521
  • Össznézettség: 549243
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom kakaós kalács
Hencsibaba 17 recept

Ez nem saját recept. Mamakonyhaja.hu-n találtam. Köszönet érte!!!!! Nagyon finom, és nem nehéz elkészíteni. Nekünk nagyon bejött.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.