r
Nosalty Logó

Finom kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hencsibaba
Finom kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 336 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    266.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2237 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 5945 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 336 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk, duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a kakaókrémet. A puha margarint a kakaóporral, cukrokkal robotgéppel kikeverjük.
  3. A megkelt tésztát gyengén átgyúrjuk, két cipóba osztjuk. A cipókat kinyújtjuk, tetejüket a kakaós krémmel megkenjük, és feltekerjük.
  4. A rudakat kivajazott tepsibe, vagy szilikonlapra fektetjük, tetejüket a megmaradt, kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 147
  • 7 napos nézettség: 1640
  • Össznézettség: 470068
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom kakaós kalács
Hencsibaba 17 recept

Ez nem saját recept. Mamakonyhaja.hu-n találtam. Köszönet érte!!!!! Nagyon finom, és nem nehéz elkészíteni. Nekünk nagyon bejött.

Hozzászólások (28)

Adika

Tényleg nagyon finom lehet! El fogom készíteni, mentettem. Üdv: Adika

Hencsibaba

Kedves Adikacica! Igen finom! Bruuuutál kakaós:):):):):):): Remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

Mar alig varom,hogy kiprobaljam!! Njammmiiii :) :P

Hencsibaba

Kedves MajaBest! Remélem ízleni fog! Tegnap is sütöttem,annyit tapasztaltam, hogy a margarinnak ami a krémbe kerül nem szabad sem túl hidegnek,fagyottnak lennie, sem felmelegítettnek sem. Ha hideg nem lehet vele dolgozni, ha túl olvadt,akkor a cukor hozzáadásával még folyékonyabb lesz és kifolyik a kalácsból. Úgy gondolom felhasználás el?tt, ki kell egy kicsit rakni szobah?mérsékletre. Hencsibaba

Törölt felhasználó

Kosziiii,megfogadom a tanacsod!!!

Törölt felhasználó

Kedves Hencsibaba! Szeretném megtudni, hogy a krémbe por- vagy kristálycukor szükséges? Én porcukorral kérszítettem, de sajnos egy kis része kifolyt a kalácsból. Azért még így is elfogyott.

Hencsibaba

Kedves vjeanette! Cukorral kell. Szerintem a vaj az oka, hogy egy kis része ki folyik.Ha nagyon megolvad a vaj.Az el?z? hozzászólásnál pont err?l írtam, hogy én is már többször megsütöttem és legutóbb úgy jártam, hogy kifolyt egy kis kakaó. Túl olvadt volt a vaj. Szerintem a hütöb?l kivéve, kicsit szobah?mérsékleten állva hagyva,utána beledolgozni a kakaót és a cukrot, és így nem olvad túl. Sajnálom,hogy Neked is kifolyt, de remélem ízre ízlett!!!!! Hencsibaba

Döme-Ádám

Ma elkészítettem, tényleg nagyon finom! Miközben összeállítottam a tésztát, rájöttem, hogy ez ugyanaz a recept, mint a "kelt ostoros rétesé", csak itt nem kell 6 cipóra osztani és fonogatni a kalácsot. Legközelebb magas falú tepsiben fogom sütni, mert nagyon "elfeküdt" a tészta sülés közben és alacsonyabb h?fokon, mert 200 fokon a 20 perc majdnem sok volt légkeveréssel.

Hencsibaba

Kedves Döme-Ádám! Örülök,h ízlett! Igen a süt?vel én is szoktam variálni, már csak azért is mert nem egy profi süt?. Gondoltam úgy teszem fel a receptet,ahogy a Mama konyhájánál volt. Hencsibaba

Törölt felhasználó

Szia szeretném kérdezni, hogy szerinted házi lekvárral lehet-e tölteni?! Nagy hülyeség?

Hencsibaba

Szia! Ez egy jó kérdés:):):):):):) Valószín?, hogy ki fog folyni bel?le. De lehet egy próbát megér!Lehet úgy kellene megpróbálnod, hogy fele mennyiségb?l készíted a kalács tésztát és ha még ki is folyik, nem megy kárba annyi tészta. Vagy ha megszórod valami "szilárdabb" dologgal pl.: dió,vagy fahéj, lehet sikerülne. Azt nem mondom,hogy próbáld meg sütés álló lekvárral,mert gondolom az a lényeg, hogy házi lekvár legyen. Amiket írtam csak tippeltem, én még nem próbáltam mással. Sikert kívánok hozzá ha megpróbálod!Léci írd meg, hogy sikerült! Hencsibaba

Törölt felhasználó

Szia Hencsibaba! Elkészítettem hétvégén a szílva lekváros verziót, hát valami fenséges lett!!! Ha jó s?r? a házi lekvár és jól bezárjuk a végét akkor semmi gond, nem raktam hozzá szilárdítót . No és még fehérjével felvert diókrémmel (porrá tört dió)is készítettem, hát ne tudd meg maga a királyság!!! Isonyú finom a tésztád!!!!!!! A dió krémet két féleképpen is csináltam 2 s?r?bb krém másik 2 lágyabb álllagú. Jól passzoltak a töltelékek is kalácshoz. A 4 diós és 2 lekváros ugy elfogyott mintha nem is lett volna ( 9-en voltunk a diszóvágáson). Egy-egy kalácsod majdnem eléri a kg-os kenyér nagysát. Szóval nagyon szépen köszönöm a receptet és továbbra is próbálkozok más ízekkel.Köszönöm a receptet, szép napot! Erika

Törölt felhasználó

Szia Hencsibaba! Elkészítettem hétvégén a szílva lekváros verziót, hát valami fenséges lett!!! Ha jó s?r? a házi lekvár és jól bezárjuk a végét akkor semmi gond, nem raktam hozzá szilárdítót . No és még fehérjével felvert diókrémmel (porrá tört dió)is készítettem, hát ne tudd meg maga a királyság!!! Isonyú finom a tésztád!!!!!!! A dió krémet két féleképpen is csináltam 2 s?r?bb krém másik 2 lágyabb álllagú. Jól passzoltak a töltelékek is kalácshoz. A 4 diós és 2 lekváros ugy elfogyott mintha nem is lett volna ( 9-en voltunk a diszóvágáson). Egy-egy kalácsod majdnem eléri a kg-os kenyér nagysát. Szóval nagyon szépen köszönöm a receptet és továbbra is próbálkozok más ízekkel.Köszönöm a receptet, szép napot! Erika

Hencsibaba

Kedves Erika! Nagyon örülök annak amit írtál! Nekem a házi lekvárról a folyós jut eszembe:) Ahogy olvastam a verziókat még a nyál is összefutott a számban:):):):):):):):):) Nagyon szívesen és nagyon nagyon örülök, hogy sikerült és hogy megosztottad velem-velünk:) Ha úgy alakul, hogy még próbálkozol az ízekkel, akkor várom a fejleményeket!!!!!!!!!!! Hencsibaba

Törölt felhasználó

Kedves Hencsibaba! Életem els? kalácsát sütöttem ma meg ,recepted alapján.....még finomítani kell majd rajta...de nem a receptben van a hiba..ISTENI FINOM A TÉSZTA...kakaósan és egy kis rudat szilvalekvárosan is elkészítettem...nagyon köszönöm ezt a receptet..üdv.:Kati

Hencsibaba

Kedves Katalin! Nagyon szívesen! Örülök neki, hogy bevált a recept!!!!!!! További jó "kalács" sütögetést kívánok Neked! Kellemes Hétvégét! Hencsibaba

poloskeir

Kedves Hencsibaba! Még sosem sütöttem kelt tésztából semmit, ezért kérnék egy kis segítséget azzal kapcsolatban, hogy a sodrófával mennyire kell kinyújtani a tésztát (kb. hány centi vastag legyen)? Válaszodat köszönöm! üdv. Reni

Hencsibaba

Kedves poloskeir! A kelt tésztát elég nehéz nyújtani, mert mindig vissza ugrik (viszont az jót is jelent,mert azt jelenti,h jól megkelt). Pontos adatot nem tudok sajnos megadni Neked, de fél centinél vastagabb legyen, de ne legyen 1 cm-es.Valahol közötte. Remélem tudtam segíteni.Próbáld meg minél tovább nyújtani, a csúszkálása ellenére.Azért jó ha 1 cm-nél vékonyabb, mert ne csak tésztából álljon a sütemény! Várom a fejleményeket! Hencsibaba

poloskeir

Köszi a gyors választ! Azért kérdeztem, mert megsütöttem a kalácsot és sajnos szétrepedt mind a kett?nek az oldala :( Emiatt gondoltam, hogy vmit nem jól csináltam...de én is kb. az általad leírtaknak megfelel?en nyújtottam. Lehet, hogy más volt a gond. De ízre így is nagyon finom lett ám!! :))) Talán majd legközelebb szebbre sikerül. üdv. Reni

Hencsibaba

Kedves poloskeir! Próbáld meg 7-8 milliméteresre nyújtani. Nem baj ha egy ici picit vastagabb,mert amikor tekered fel,már rajta van a krém, akkor húzd a tésztát magad felé és jó szorosan tekerd alá. Ha bizonytalan vagy, akkor írd be a google-keres?be,hogy kelt tészta nyújtása videó és biztos fel hoz egy pár videót,h h csináld. Az a baj,hogy szóban nehéz elmondani!Remélem tudtam segíteni! Hencsibaba

Oli(E)va

Vegre egy pontos recept... Ahogy a nagykonyvben meg van irva... Most sul. Hencsibaba nagyon ugyes vagy. Csak egy eszrevetelem lenne. VAJ, VAJ,VAJ... Tudtatok hogy a margarin adalekanyagaibol csak egy elem hianyzik hogy muanyag legyen belole? Regen en is margarinos voltam, de egy cikk olvasasa utan mar soha nem vettem. A vaj termeszetes anyagokbol van, ezert is romlik hamarabb. Nezzetek meg meg, hogy mi van a margarinban. Na, szoval nagyon koszi a receptert, mar regota kerestem egy ilyen fincsi csokis kalacs receptet.

Hencsibaba

Kedves evaneo! Nagyon szívesen a receptet, remélem ízvilágában is bevált!Köszönöm a lelkes hozzászólásodat! Vaj...... hát igen!Tudom én is! Csak sajnos anyagilag kicsit húzósabb, mint a margarin, és sokszor ezt figyelembe kell vennem! Hencsibaba

Törölt felhasználó

Másodszorra készítettem el és most még finomabb lett :D Köszi

Hencsibaba

Szuper!Örülök!!!!!Minél többször készíti az ember,annál jobb lesz! Nagyon szívesen! Hencsibaba

Dorka246

Kedves Hencsibaba! Kezd?ként eléggé félek a kelt tésztáktól, mivel az éleszt? nem mindig viselkedik úgy, ahogy szeretném. Elkezdtem használni a szárított éleszt?t, de most úgy döntöttem, próba cseresznye, megpróbálom felfuttatni. És sikerült!!! Olyan szépen megkelt a tésztám, hogy öröm volt nézni! Nagyon jól sikerült a kalács, hihetetlenül finom a tészta és a krém is! Biztosan el fogom készíteni máskor is! Nagyon-nagyon szépen köszönöm ezt a kiváló receptet!

Hencsibaba

Kedves Dorka246! Örömmel olvastam amit írtál, ezért érdemes feltenni recepteket!Nagyon örülök,h sikerült! Én sosem használok szárított éleszt?t,csak annyi a felfuttatás lényege, hogy a tej szoba h?mérséklet? legyen,sem meleg,sem hideg, és hogy ne érje hideg leveg? miközben "fut".Személy szerint imádom a felfuttatott éleszt? illatát:) Nagyon szívesen a receptet!!!! Hencsibaba

pussycat

En mar regota probalkozok kakaosat sutni de a kakao mindig kifolyik. Egyebkent makkal, dioval es turoval rendszeresen keszitek es mindig sikerul. Udv, Vcsuka

Hencsibaba

Kedves vcsuka! Valamennyi sajnos nekem is kifolyik!Még nem próbáltam a többi hozzávalóval még, de kedvet kaptam! Hencsibaba

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek