r
Nosalty Logó

Finom almás pite pussycat konyhájából

pussycat
Finom almás pite pussycat konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

566
Kalória
8g
Fehérje
80.3g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
198.1g
Víz
79.1g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 566 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 566 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    642.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    1584.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1902 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 4530 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítsük el, az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk egy kis citromlével.
  2. Kb. 5 perc után kinyomhatjuk, de nem öntjük ki, se nem isszuk meg a levet, kb. 3-4 dl-re van szükségünk. Ha nem elég, vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a pudingport és a cukrot, állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd beletesszük a fahéjat, és ráöntjük az almára, jól elkeverjük. (Az almát nem kell megfőzni!)
  3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóba osztjuk, és az egyiket betesszük a hűtőbe.
  4. A másikat tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. Megszórjuk kekszmorzsával, ha nincs, zsemlemorzsa is jó. Ráöntjük a tölteléket, elsimítjuk egyenletesen.
  5. A másik tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére helyezzük. Jól megszurkáljuk, és tojással megkenve a sütőbe toljuk, amit előre 180 fokra előmelegítettünk. Nekem egy órát sült, szép pirosra a teteje. Rácson teljesen kihűtjük, mielőtt szeleteljük. Porcukorral hintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x36

A tészta recept már régen megvan nekem, de a töltelékhez Limara oldalán olvastam az ötletet. Nagyon finom, hogy a levében pudingpor van főzve, így a leve is benne van a sütiben, és krémesebb a töltelék.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...