Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás padlizsántekercs

Fetás padlizsántekercs
Fetás padlizsántekercs
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha minden igaz, görögül melitzana rolonak hívják, és kis adagot nem érdemes készíteni belőle, érdemes viszont odafigyelni az alapanyagokra, különösen az általam már sokszor emlegetett görög feta beszerzésére.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsántekercsekhez

A pita megkenéséhez

ajánlat

Ha tehetjük görög joghurtot használjunk, vagy a zsírosabb fajta török joghurt, ha nem tudjuk beszerezni, akkor is minél krémesebb fajtával készítsük.
Tzatzikivel és forró pitával a legjobb. Én zsebes pitát szoktam venni, és 2-3 ek olívaolajba őrölt római köményt meg sót teszek, ezzel kicsit bekenem a pitákat, majd sütőben átpirítom őket pár perc alatt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában fél cm vastag szeletekre vágjuk, és forró olajban kisütjük úgy, hogy kicsit barnás színűek legyenek.
  2. Közben a feta sajtot kikeverjük a joghurttal, az áttört fokhagymával, és az apróra tört dióval. A lényeg, hogy a massza szilárd legyen, ne pedig folyós.
  3. Ha a padlizsánszeletek kihűltek, akkor papírtörlővel óvatosan leitatjuk róluk az olajat, majd egy-egy teáskanálnyi fetás masszát helyezünk rájuk, és feltekerjük.
  4. Célszerű egy órára hűtőbe tenni tálalás előtt, mert a rolók még engednek az olajból. Tzatzikivel, forró pitával a legjobb. Én zsebes pitát szoktam venni, és 2-3 ek. oliva olajba őrölt római köményt meg sót teszek, ezzel kicsit bekenem a pitákat, majd sütőben átpirítom őket pár perc alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 283
elküldve: 7
receptkönyvben: 328
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Sáfránysárkány

Mióta szakács: 2009.07.10.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: görög
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsánroló, fetás padlizsánroló, sajtos padlizsántekercs, melitzana rolo

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
padlizsán 2 db
feta sajt 20 dkg
joghurt 1 dl
dió 1 marék
fokhagyma 5 gerezd
olívaolaj 5 ek
olívaolaj 3 ek
római kömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint