r
Nosalty Logó

Fetás lencsesaláta paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Fetás lencsesaláta paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3274.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    231 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1171 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3410 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3994 micro
Összesen 1628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    620 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét sóval, babérlevéllel és egész hagymával ízesített vízben puhára főzzük.
  2. A paradicsomot cikkekre, a fetát kockákra vágjuk.
  3. A karikára vágott póréhagymát összekeverjük egy csipet sóval, frissen őrölt borssal, az ecettel és az olívaolajjal.
  4. A lencsét leszűrjük és mikor kihűlt, beleforgatjuk az ecetes-hagymás olajba, majd óvatosan hozzáadjuk a fetát és a paradicsomot is.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  6. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Receptkönyvben: 413
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 42206
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

Sültek mellé, húsvétkor főtt sonkához!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam egyik kedvence a lencse. A mi nagy kedvencünk a feta. Ebben az ízletes salátában, zöldségekkel gazdagítva, találkozik az ízlésvilágunk, így mindenkinek tudok vele kedvezni, ráadásul az egyébként nem túl változatosan elkészíthető lencse is fantáziadús étellé változik. Köszönet érte Bereznay Tamásnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek