r
Nosalty Logó

Fetás gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
manox
Fetás gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3067.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6135 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    2958 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1090 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a tönköt a kalaptól elválasztjuk.
  2. A tönköket 20 dkg fetával, a vízzel, a joghurttal összefőzzük közepes lángon, kb. 15 perc alatt, kevergetés mellett. Amikor a tönkök megfőttek, botmixerrel összedaráljuk, és a liszttel besűrítjük. Fontos, hogy sót ne adjunk hozzá, mert a feta magában is nagyon sós!
  3. A kalapokat lefordítva egy akkora tűzálló edénybe rakjuk, amekkorában egymás mellett elférnek. A maradék fetát felkockázzuk, és minden kalapba rakunk annyit, amennyi belefér, majd ezt az egészet leöntjük az előbb elkészített öntettel.
  4. Az egészet előmelegített sütőbe tesszük, és takaréklángon kb. 30 percig sütjük.
  • Tepsi mérete: 20X20205
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7001
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 01.

Ajánló

Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombapörköltet akartam csinálni, de túl sok feta maradt a tegnapi görög saliból :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...