Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feta sajtos-sós margaréták

Feta sajtos-sós margaréták
Feta sajtos-sós margaréták
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Története csupán a formának van, egy isler sütésnél tönkretettem a pogácsaszaggatómat, a margaréta a legkevésbé "figurás" szaggató egy sós ételhez.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Második fogásként, vagy mártogatóssal nassként is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a száraz élesztőt, a cukrot elkeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a fetát, a tojást és a két tojássárgáját, a langyos margarint és a tejfölt, összedolgozzuk.
  3. Langyos helyen min. 30 percig kelesztjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt. (160 fok, légkeverés)
  5. Kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk a tésztát (lisztezett felületen), szaggatjuk, kenjük, szórjuk.
  6. 20 percig 160 fokon, 10 percig pedig 180 fokon sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

goedeburg

Mióta szakács: 2010.11.20.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fetás pogácsa, kolbászos-szezámmagos pogi feta sajttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jucci
Jucci / Jucci Mon, 2011-07-11 21:34

Na ez az amit biztos el fogok készíteni!
Élek halok az ilyen sós finomságokért.
Gyönyörűek gratulálok!

1199
finomliszt 500 g
instant élesztő 10 g
cukor 2 teáskanál
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
tejföl 250 ml
feta sajt 100 g
margarin 200 g
tojásfehérje 2 db
sajt 5 dkg
kolbász 5 dkg
szezámmag 2 ek