Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes pogácsa 4.

Sajtkrémes pogácsa 4.
Sajtkrémes pogácsa 4.
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem elírás! A tésztába nem kell sem élesztő, sem sütőpor!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sajtkrémhez

Az oldalára

  • 10 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Zsúrokra, bulikra vagy akár egy vasárnapi ebéd után is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, és jól kidolgozva, másnapig állni hagyjuk.
  2. Késfok (kb. 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felét tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.
  3. Sajtkrém:: a tejfölt, tojássárgáját, lisztet, paprikát, sót összekeverjük,  gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük. Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk, és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.
  4. A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét, és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 782
elküldve: 3
receptkönyvben: 411
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

scarlett69

Mióta szakács: 2011.04.04.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szakállas pogácsa, tejfölös töltött pogi

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Sat, 2012-05-05 14:43

Kedves Scarlett és mindenki aki sikerrel meg tudta sütni ezt a pogit!!!
Ez a recept számomra egy sorscsapás,egy rettenet,igazi rémálom.....egy mumus!
Kb 6 éve próbálkozom ezzel a pogival,számtalan variációját próbáltam és persze számtalan névvel illették ezt a pogit,például szakállas pogácsa......de soha egyetlen egyszer sem sikerült megcsinálnom.SOHA!!!!!!!Hol a tésztája lett totál kemény,hol a krém lett szörnyű.A tészta most sem volt könnyű mert ragadt,szóval megizzadtam azzal is de végül maga atészta rész nagyon klasz lett.
Na jött a krém.......képzeljétek...egy bazi nagy csomóba összeállt az egész,kicsapódott a tejföl is,szóval valami hihetetlen gusztustalan maszlagot sikerült kreálnom:((((
Annyira el vagyok keseredve hogy nagyon.Alapjáraton nem tartom magam bénának de szerintem ez apogi nem akar engem mert olyan nincs hogy 6 év alatt egyszer se tudjam megsütni!!!!Annyira dühös voltam,hogy behívtam aférjemet a konyhába és mondtam neki tüntesse el az egészet a kukába mert én az ablakon hajigálom ki az egészet.Erre ő megkóstolta atészta részét és kérdezte most mit balhézok,ez tök finom.Kivett a hűtőből egy doboz tejfölt,nyomott bele fokhagymát,sót és gyakorlatilag megette az egész tésztát.....engem meg a sírógörcs kerülget:))))

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2012-05-05 19:07

Szia!
Őszintén sajnálom hogy nem sikerült... Az itt látható fotó a "főpróbán" készült, azóta már számtalanszor sütöttem, ugyanezekkel az hozzávalókkal, ugyanezekkel az arányokkal, mindig finomra és szépre sikerült. Viszont nagy a különbség tejföl és tejföl között, nah meg a tejfölnek álcázott "frissföl" között... Mindenképp érdemes jó minőségű tejfölt használni, és tényleg meg kell várni, hogy teljesen kihűljön. Tipp, bármilyen krémhez ha ikrásodna: egy keveset érdemes felmelegíteni belőle és óvatosan folytonos kevergetés mellett belecsurgatni, szinte biztos h kisimul a krém. És ne add fel! A legtöbb finom süti titka: a jó minőségű alapanyagon túl, a türelem :)
Üdv: Scarlett

zsofesz82
zsofesz82 Wed, 2012-03-07 17:12

Sziasztok,azt szeretném megkérdezni,hogy amikor másnapig állni hagyjuk a tésztát,ugye azt hűtőben kell?Köszönöm...

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2012-03-07 18:27

Szia!Igen, érdemes hűtőben vagy hűvös kamrában pihentetni a tésztát! Ha elkészült, várom az észrevételeidet! Jó sütögetést kívánok!
Üdv: Scarlett

Lujzoka
Lujzoka Wed, 2012-02-22 12:30

Javítok : a hozzávalóknál kimaradt a sajt,viszont a elkészítésnél már leírtad! :)))
Amúgy meg nagyon jól nézz ki!! :)

sahanna
sahanna Sun, 2012-02-05 15:34

Nagyon kapós volt a kisebbik lányom ballagásán ! Köszi !

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2011-04-18 19:15

Méhecske! NEM maradt le, csak a receptet el kellett volna olvasni végig....
Íme: A sajtkrém hozzávalóit összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 6 dkg reszelt sajtot, kihűtjük. Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk, és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.
A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét, és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.

579
finomliszt 30 dkg
margarin 22 dkg
1 kávéskanál
tejföl 2 dl
tojásfehérje 1 db
tejföl 1 dl
tojássárgája 1 db
finomliszt 0.25 evőkanál
fűszerpaprika 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
sajt 6 dkg
vaj 10 dkg
sajt 10 dkg