r
Nosalty Logó

Ferdinánd tekercs kicsit másképp

Rhode
Ferdinánd tekercs kicsit másképp
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

651
Kalória
11.3g
Fehérje
84g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
57.9g
Víz
92.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
19.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 7815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    362.5 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6277.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1008.4 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    695.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2896 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 7815 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 350 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kb 1 dl aludttejjel és 1 ek cukorral elkeverjük, és felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, jól megdagasztjuk. Ha túl kemény lenne, kis tejjel vagy akár vízzel lazíthatunk rajta, rugalmas, szép, sima tésztát kell készítenünk. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A krémhez a 25 dkg puha vajat a porcukorral habosra keverjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, még egyszer lazán átgyúrjuk, és még pár percig letakarva kelesztjük. Ezután mindkét adagot kb 1 cm vastagra nyújtjuk, és a felvert krémet egyenletesen rákenjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, és feltekerjük, mint a bejglit.
  5. Éles késsel kb 2 cm-es szeletekre szeljük, tepsibe rendezzük. Előmelegített sütőben először kb 200 fokon 3-4 percig, utána takaréklángon szép rózsaszínre sütjük. Ebből az adagból nekem két tepsivel lett (32 db).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x40

Ez egy régi családi recept, nálunk így készítjük, és nagyon finom, nem az eredeti Ferdinánd, de mi így szeretjük. Eddig aki csak megkóstolta, elkérte a receptet.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...