r
Nosalty Logó

Feketeribizlis pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeribizlis pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 277 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2147.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    711 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrtjuk (nem kell sokáig gyúrni, csak gyorsan összeállítani).
  3. Két folpack lap között kinyújtjuk, a felső folpackot levesszük, és a tésztát beleborítjuk a piteformába (amit nem kell kivajazni, mert a tésztában van elég zsiradék). A formába egyengetjük, a lelógó részeket levágjuk.
  4. A töltelék hozzávalóit a ribizli kivételével összekeverjük. A tésztára szórjuk a ribizli szemeket, ráöntjük a tölteléket, és sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle szép aranybarna nem lesz.
  5. Először kicsit aggódtam, hogy mi lesz a folyékony töltelékkel, de az is teljesen megsült, vanília puding-creme brulee jellegű lett. Nagyon finom, és az igazi vanília nagyon jól illik a picit savanykás feketeribizlihez.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 30940
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik legfinomabb és legpikánsabb dolog, amit el tudunk képzelni, a feketeribizliből készült dzsem és pite. Imádjuk! Nálunk pl. a nyár egyik slágere szokott lenni ez a nagyon könnyen elkészíthető pite, és amikor lehet feketeribizlit kapni, egymás után többször is elkészül, annyira szereti mindenki. (Még a finnyás férfi népség is!) Nagyon pikáns, nagyon mutatós, és alig várjuk, hogy ehető hőfokúra hűljön. Mindig pillanatok alatt elfogy. Ha valami egyszerűt, ugyanakkor különlegeset szeretnétek, próbáljátok ki!

Hozzászólások

Anyamari

Tegnap megsütöttem. Tényleg mennyei!!! Nálunk is nagyon gyorsan elfogyott. :) A piteforma mérete nem szerepelt a leírásban, így csak sejtettem, hogy az én tepsimhez kicsit többet kell készítenem. A mennyiségeken változtattam, de pont jók lettek az arányok és az ízek. Nagyon köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Igazán nincs mit, örülök, hogy ízlett! Az én piteformám kisebb az átlagosnál, de most hirtelen nem tudom hány cm átmér?j?, le fogom mérni! Nálunk ebebn a szezonban már negyedszer készült!:)

lenkatica

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Tegnap készitettem, csak annyi vàltoztatàssal, hogy sima cukor helyett nàdcukrot hasznàltam, és vegyes pirosgyümölccsel készitettem. Az én formàm àtméröje 24 cm, melyhez pont elegendö a receptben szereplö mennyiség.

Törölt felhasználó

lenkatica, Szuper ötlet a nádcukor, mi valójában nyírfacukorral, v. Xilittel szoktuk készíteni, csak azzal nem akartunk senkit sem riogatni! Reméljük ízlett!

PancsiCocó

Szia!Én barackot tettem bele és nagyon finom lett! Köszi a receptet: PancsiCocó

Törölt felhasználó

PancsiCocó, barackkal és bármilyen más gyümölccsel (pl. szeder, áfonya) is finom! Örülök, hogy ízlik!:)

Törölt felhasználó

Kedves Wannabe Chef! Még langyos a pite, de már majdnem a fele hiányzik. Én is felszoroztam a hozzávalókat, és jó sok áfonyát és szedret tettem bele. Nagyon finom, harmonizálnak az ízek, és az állaga is tökéletes (a puding-créme brulée tényleg talált)! Az én kedves férjecském is odavolt érte! Köszi! Andi

Törölt felhasználó

Kedves Andi, Nagyon örülünk, hogy ízlett a pite! Látogass el a blogunkra a www.wannabechef.eu oldalra, ahol még több izgalmas receptet találsz! :)

PancsiCocó

Azóta elkészítettem túróval is! Gyümölcs helyett túrót (500g) tettem bele, persze turmixoltam a töltelék összetev?ket és máson nem változtattam.Egy kevés reszelt citrom héjat igényel azt tettem bele. Nos, azóta nem kell más a családnak csak a túrós változat! Próbáljátok ki!

Törölt felhasználó

Szuper ötlet! :)

lulesz

Utálom a feketeribizlit! DE ebben a pitében az ízhatások: FENOMENÁLIS!!! Csak ajánlani tudom, aki csak tudja készítse el. Vagy 2 hete készítettem, sajnos elfogyott a feketeribizlink (férjem és kislányom révén), pedig szívesen repetáznánk! KÖSZÖNÖM A RECEPTET!

Törölt felhasználó

lulesz, az elso ket mondatodat mar nagyon sok embertol hallottam! :) orulok, hogy izlett es hogy bevallaltad a feketeribizlit. Pirossal is jo, vagy sargabarackkal, nektarinnal is, de feketeribizlivel az igazi!!!!!! (Kuldjek egy kis uveg, anyukam-fele feketeribizli dzsemet?)

lulesz

Kedves wannabe chef! Nagyon aranyos vagy, biztos finom lenne az a dzsem... :) De tudod mi a furcsa? Szörpben is nagyon szeretem, meg a dzemet is, de magában.... Áhhhhh! Azt nem. Naponta ettem 1 szemet, míg érett, hogy hátha megkedvelem és hiába volt egyre érettebb, mégsem ízlett. De ez a pite! Tényleg fantasztikus. Minket leny?gözött teljesen! Még egyszer köszönöm. További jó sütést-f?zést kívánok!

Törölt felhasználó

Lulesz, nyersen nekünk sem jön be! :)

Törölt felhasználó

Életem els? pitéje, fantasztikus. Igaz, én fekete-áfonyával készítettem és a habtejszínt el?bb kemény habbá verve dolgoztam össze a többi krém hozzávalóval (így nem lett olyan folyékony), de így is istenien könnyed, lágyan vaníliás és porhanyós lett. Nagyon köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

csillagszem22, örülök, hogy ízlett! A te verziód is nagyon jól hangzik! :)

evibus

Megsütöttem, és elképeszt?en finom! Ki fogom én is próbálni túróval is, meg másik gyümivel. Nagyon köszi, hogy megosztottad!

krisztinakaracsonyi

Elárulnátok, hogy hol sikerült fekete ribizlit venni? :O Sehol sem találok, pedig már tavaly óta vadászok rá :(

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!