Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis pite

Feketeribizlis pite
Feketeribizlis pite
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legfinomabb és legpikánsabb dolog, amit el tudunk képzelni, a feketeribizliből készült dzsem és pite. Imádjuk! Nálunk pl. a nyár egyik slágere szokott lenni ez a nagyon könnyen elkészíthető pite, és amikor lehet feketeribizlit kapni, egymás után többször is elkészül, annyira szereti mindenki. (Még a finnyás férfi népség is!) Nagyon pikáns, nagyon mutatós, és alig várjuk, hogy ehető hőfokúra hűljön. Mindig pillanatok alatt elfogy. Ha valami egyszerűt, ugyanakkor különlegeset szeretnétek, próbáljátok ki!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrtjuk (nem kell sokáig gyúrni, csak gyorsan összeállítani).
  3. Két folpack lap között kinyújtjuk, a felső folpackot levesszük, és a tésztát beleborítjuk a piteformába (amit nem kell kivajazni, mert a tésztában van elég zsiradék). A formába egyengetjük, a lelógó részeket levágjuk.
  4. A töltelék hozzávalóit a ribizli kivételével összekeverjük. A tésztára szórjuk a ribizli szemeket, ráöntjük a tölteléket, és sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle szép aranybarna nem lesz.
  5. Először kicsit aggódtam, hogy mi lesz a folyékony töltelékkel, de az is teljesen megsült, vanília puding-creme brulee jellegű lett. Nagyon finom, és az igazi vanília nagyon jól illik a picit savanykás feketeribizlihez.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 24 396
elküldve: 33
receptkönyvben: 526
elkészítve: 41/56
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös pite, pite ribizlivel, könnyű nyári édesség

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krisztinakaracsonyi
krisztinakaracsonyi Mon, 2019-03-18 13:34

Elárulnátok, hogy hol sikerült fekete ribizlit venni? :O Sehol sem találok, pedig már tavaly óta vadászok rá :(

evibus
evibus Sun, 2017-07-02 08:12

Megsütöttem, és elképesztően finom! Ki fogom én is próbálni túróval is, meg másik gyümivel. Nagyon köszi, hogy megosztottad!

csillagszem22
csillagszem22 Sun, 2015-02-01 10:15

Életem első pitéje, fantasztikus. Igaz, én fekete-áfonyával készítettem és a habtejszínt előbb kemény habbá verve dolgoztam össze a többi krém hozzávalóval (így nem lett olyan folyékony), de így is istenien könnyed, lágyan vaníliás és porhanyós lett. Nagyon köszönöm a receptet.

lulesz
lulesz Wed, 2014-08-06 09:49

Kedves wannabe chef! Nagyon aranyos vagy, biztos finom lenne az a dzsem... :) De tudod mi a furcsa? Szörpben is nagyon szeretem, meg a dzemet is, de magában.... Áhhhhh! Azt nem. Naponta ettem 1 szemet, míg érett, hogy hátha megkedvelem és hiába volt egyre érettebb, mégsem ízlett. De ez a pite! Tényleg fantasztikus. Minket lenyűgözött teljesen! Még egyszer köszönöm. További jó sütést-főzést kívánok!

lulesz
lulesz Fri, 2014-08-01 15:00

Utálom a feketeribizlit! DE ebben a pitében az ízhatások: FENOMENÁLIS!!! Csak ajánlani tudom, aki csak tudja készítse el. Vagy 2 hete készítettem, sajnos elfogyott a feketeribizlink (férjem és kislányom révén), pedig szívesen repetáznánk! KÖSZÖNÖM A RECEPTET!

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Wed, 2014-08-06 06:57

lulesz, az elso ket mondatodat mar nagyon sok embertol hallottam! :) orulok, hogy izlett es hogy bevallaltad a feketeribizlit. Pirossal is jo, vagy sargabarackkal, nektarinnal is, de feketeribizlivel az igazi!!!!!! (Kuldjek egy kis uveg, anyukam-fele feketeribizli dzsemet?)

PancsiCocó
PancsiCocó Fri, 2012-11-02 21:21

Azóta elkészítettem túróval is! Gyümölcs helyett túrót (500g) tettem bele, persze turmixoltam a töltelék összetevőket és máson nem változtattam.Egy kevés reszelt citrom héjat igényel azt tettem bele. Nos, azóta nem kell más a családnak csak a túrós változat! Próbáljátok ki!

andilawyer
andilawyer Sun, 2012-09-30 23:05

Kedves Wannabe Chef!

Még langyos a pite, de már majdnem a fele hiányzik. Én is felszoroztam a hozzávalókat, és jó sok áfonyát és szedret tettem bele. Nagyon finom, harmonizálnak az ízek, és az állaga is tökéletes (a puding-créme brulée tényleg talált)! Az én kedves férjecském is odavolt érte! Köszi!
Andi

PancsiCocó
PancsiCocó Mon, 2012-08-20 17:36

Szia!Én barackot tettem bele és nagyon finom lett!
Köszi a receptet: PancsiCocó

lenkatica
lenkatica Tue, 2012-07-24 08:45

Nagyon szépen köszönöm a receptet!
Tegnap készitettem, csak annyi vàltoztatàssal, hogy sima cukor helyett nàdcukrot hasznàltam, és vegyes pirosgyümölccsel készitettem.
Az én formàm àtméröje 24 cm, melyhez pont elegendö a receptben szereplö mennyiség.

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Tue, 2012-07-24 21:05

lenkatica,
Szuper ötlet a nádcukor, mi valójában nyírfacukorral, v. Xilittel szoktuk készíteni, csak azzal nem akartunk senkit sem riogatni! Reméljük ízlett!

basszuskulcs
Anyamari / basszuskulcs Mon, 2012-07-09 07:36

Tegnap megsütöttem. Tényleg mennyei!!! Nálunk is nagyon gyorsan elfogyott. :)
A piteforma mérete nem szerepelt a leírásban, így csak sejtettem, hogy az én tepsimhez kicsit többet kell készítenem. A mennyiségeken változtattam, de pont jók lettek az arányok és az ízek.
Nagyon köszönöm a receptet!

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Mon, 2012-07-09 21:53

Igazán nincs mit, örülök, hogy ízlett! Az én piteformám kisebb az átlagosnál, de most hirtelen nem tudom hány cm átmérőjű, le fogom mérni! Nálunk ebebn a szezonban már negyedszer készült!:)

463
finomliszt 250 g
vaj 170 g
cukor 20 g
tojás 1 db
víz 1 ek
feketeribizli 40 dkg
tojás 2 db
cukor 100 g
habtejszín 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
vanília 0.5 db