r
Nosalty Logó

Feketeribizlis pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeribizlis pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 277 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 463 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    217.8 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2147.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    711 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrtjuk (nem kell sokáig gyúrni, csak gyorsan összeállítani).
  3. Két folpack lap között kinyújtjuk, a felső folpackot levesszük, és a tésztát beleborítjuk a piteformába (amit nem kell kivajazni, mert a tésztában van elég zsiradék). A formába egyengetjük, a lelógó részeket levágjuk.
  4. A töltelék hozzávalóit a ribizli kivételével összekeverjük. A tésztára szórjuk a ribizli szemeket, ráöntjük a tölteléket, és sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle szép aranybarna nem lesz.
  5. Először kicsit aggódtam, hogy mi lesz a folyékony töltelékkel, de az is teljesen megsült, vanília puding-creme brulee jellegű lett. Nagyon finom, és az igazi vanília nagyon jól illik a picit savanykás feketeribizlihez.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 33518
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Receptkategóriák

Az egyik legfinomabb és legpikánsabb dolog, amit el tudunk képzelni, a feketeribizliből készült dzsem és pite. Imádjuk! Nálunk pl. a nyár egyik slágere szokott lenni ez a nagyon könnyen elkészíthető pite, és amikor lehet feketeribizlit kapni, egymás után többször is elkészül, annyira szereti mindenki. (Még a finnyás férfi népség is!) Nagyon pikáns, nagyon mutatós, és alig várjuk, hogy ehető hőfokúra hűljön. Mindig pillanatok alatt elfogy. Ha valami egyszerűt, ugyanakkor különlegeset szeretnétek, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek