r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Epres-rebarbarás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 680 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 680 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    903 micro
Összesen 2713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. A lisztet a munkafelületre (lehetőleg márványra) halmozzuk, és nyomunk a közepébe egy mélyedést. Beletesszük a vajat, porcukrot, sót, a vaníliarúd kikapart magjait, majd az ujjainkkal összekeverjük. Fokozatosan a halom közepébe keverjük a lisztet is, amíg a tészta morzsalékos lesz. Ismét mélyedést nyomunk a közepébe, és beleütjük a tojásokat. Belekeverjük a lisztes keverékbe, amíg a tészta összeáll.
  2. Amikor a tészta hozzávalóit jól összedolgoztuk, néhányszor átgyúrjuk a tenyerünkkel, amíg sima lesz. A tésztát cipóvá formáljuk, becsomagoljuk folpack fóliába, és felhasználás előtt 1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  3. Elkészítjük a tölteléket. Tegyük a megpucolt, felkockázott rebarbarát egy serpenyőbe, adjuk hozzá a barna cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon forraljuk össze. Tegyük félre hűlni.
  4. Vegyük elő a tésztát. Osszuk el úgy, hogy 4 db kb. 8 dkg-s tésztagombócunk legyen, a maradékot pedig tegyük félre "rácsozáshoz". (Ha nincs mini piteformánk (4 db 12 cm-s forma), a tészta mennyisége egy kb. 26-28 cm-s piteformához elegendő.)
  5. Vegyük elő a mini piteformákat, és kenjük ki olvasztott vajjal.
  6. A tésztagombócokat enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki, és helyezzük a formákba, majd az ujjunkkal igazítsuk el. Szurkáljuk meg villával.
  7. Töltsük meg a rebarbarás töltelékkel, szeleteljük rá a megmosott, kicsumázottfriss epret, majd a maradék tésztagömböt nyújtsuk ki, és rácsozzuk be a piték tetejét.
  8. Előmelegített sütőben süssük meg. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 4x12
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13094
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik egy viszonylag gyorsan elkészíthető és finom pitére vágynak. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper-rebarbara nyerő páros. :) De bármilyen tetszőleges gyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...