Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő trifle

Feketeerdő trifle
Feketeerdő trifle
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A desszertet rétegezhetjük egy nagyobb üvegedényben is.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyéket leszűrjük, 700 ml-t a léből egy edénybe felfogunk. A pudingport, és a vaníliás cukrot elkeverjük 5 ek cseresznyelével. A többit felfőzzük, az elkevert pudingport hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük állandó kavarás mellett. A cseresznyéket hozzákeverjük, és hűlni hagyjuk
  2. Az aprított mandulát aranysárgára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a mascarponével, túróval, cukorral, citromhéjjal és citromlével elkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és hozzákverjük a mascarponéhoz.
  3. A piskótát durvára tördeljük. A piskótát, krémet és kompótot poharakba rétegezzük. A piskótaréteget kávéval meglocsoljuk. Legalább 1 órára hűvösre tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 826
elküldve: 8
receptkönyvben: 736
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: desszert
adag: 12 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juicey
Juicey Sat, 2010-09-11 22:03

Kedves Glaser!
Ma elkészítettem ezt a fantasztikus finomságot! Köszi a receptet, nagyon finom és kapós lett!

gaboca 50
gaboca 50 Sat, 2010-09-11 18:29

hali-) ami igaz az igaz ,nem éppen olcso mulatság de isteni finom akárki találta ki elismerésem,ibe összetételbe nagyon harmonizál ja és persze a látvány se utolsó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 14:26

Kedves Glaser! Ilyen guszti sütit régen nem láttam. Jövőhéten biztosan megcsinálom, mert annyira jól hangzik. Köszi a receptet! Dudka

579
cseresznyebefőtt 700 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
mandula 100 g
mascarpone 500 g
tehéntúró 750 g
cukor 150 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 400 g
piskótalap 250 g
feketekávé 300 ml