Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő-szelet Babi konyhájából

Feketeerdő-szelet Babi konyhájából
Feketeerdő-szelet Babi konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet egyik barátnőm adta, saját ízlésem szerint pedig elkészítettem. Azóta az egyik legnépszerűbb sütemény nálunk.

Tipp:
Ugyanezt a süteményt elkészíthetjük más gyümölcsökkel is (eper, őszibarack, stb.).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A pudinghoz

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat megfelezve egy-egy 3 tojásos piskótalap készül. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot. Ezt addig keverjük robotgéppel, míg halványsárga nem lesz. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport, és hozzászitáljuk a cukros tojássárgájához. Ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot (ha nagyon sűrű a massza, icipici vízzel lehet segíteni rajta). Sütőpapírral kibélelt tepsiben egymás után tűpróbáig sütjük. (Nagyjából 20 perc.) Ha kész, félretesszük.
  2. Elkészítjük a pudingot, ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, edényestől hideg vízbe tesszük és időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
  3. Felverjük a Hulalát teljesen kemény habbá, és betesszük pár percre a hűtőbe.
  4. Felszeleteljük a meggyszemeket. (Én kétfelé, vagy negyedekbe - mikor mihez van kedvem - szoktam vágni).
  5. Mire a meggyszemekkel végzünk, a hab megdermed. Ennek a habnak az egyharmadát külön tálba rakjuk át, a megmaradt részhez pedig hozzákeverjük óvatosan a meggydarabokat.
  6. Egy tálcára helyezzük az egyik piskótalapot, megkenjük a meggyes krémmel, erre jöhet a kihűlt puding, majd a második piskótalap és a félrerakott (meggy nélküli krém).
  7. A tetejét vagy tortadarával szórjuk meg, vagy zacskóba rakunk 4-5 kocka étcsokoládét, mikróba tesszük olvasztani (sűrűn figyelve az állagára, nehogy megégjen), a zacskó sarkán pici lyukat vágva meglocsoljuk a csokival a sütemény tetejét.
  8. Hűtőben pihentetve egy-két óra múlva felszeleteljük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 453
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Babi

Mióta szakács: 2012.11.21.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny, Hulala receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós-meggyes sütemény, krémes-meggyes süti, pudingos-kakaós kocka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

369
tojás 6 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
sütőpor 1 csomag
meggylé 2 dl
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
cukor 1 ek
növényi habtejszín 0.5 l
meggybefőtt 350 g
étcsokoládé 5 dkg