r
Nosalty Logó

Gellért tekercs mascarponés mogyorókrémmel egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Gellért tekercs mascarponés mogyorókrémmel egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés mogyorókrém

Összesen 1027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés mogyorókrém

Összesen 4099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés mogyorókrém

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1027 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    251.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2987.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.5 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 4099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponés mogyorókrém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgáját 8 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg vizet. A lisztet, a sütőporral együtt beleszitáljuk. Alapos keverés! A fehérjét, a maradék 2 evőkanál cukorral felverjük, és lazán beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, egyenletesen. 210 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 5 perc után lejjebb vesszük a hőmérsékletet. 10 percig sütjük.
  3. Mikor kivesszük, nedves konyharuhára tesszük, és máris feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt, tekerjük ki, kenjük meg a krém 2/3-ad részével. Tekerjük fel, és a maradék krémmel a külsejét is kenjük meg. Tegyük hűtőbe, jól hűtsük le, utána szeleteljük. Jó étvágyat!!

Mascarponés mogyorókrém

  1. A mascarponét keverjük el a mogyorókrémmel, és a vaníliás cukorral.
  2. A habtejszínt verjük fel, közben a cukrot fokozatosan hozzáadagolva. Majd lazán keverjük a mascarponés krémhez.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 9307
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én kihagytam a meggyet a töltelékből, változtattam a krémen, és így is rendkívül finom lett!!:-)))

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponés mogyorókrém

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...