r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés-kókuszos őzgerinc

Glaser
Fehércsokoládés-kókuszos őzgerinc
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

510
Kalória
6.4g
Fehérje
44g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
32.9g
Víz
99.3g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
27.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 510 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263.9 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    848 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 414 kcal

Elkészítés

  1. A csokoládét durvára vágjuk, gőzfürdőben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat, és felolvasztjuk benne. Hagyjuk hűlni.
  2. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, közben hozzáadunk kb. 1-2 ek cukrot.
  3. A tojások sárgáját a maradék cukorral krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a vajas-csokoládé keveréket.
  4. A lisztet elkeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd a kókusztejjel együtt a fenti masszához keverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá tojásfehérjét is.
  5. Egy 30 cm hosszú (kb. 1 l űrtartalom) őzgerincformát vajjal kikenünk. A tésztát az előkészített formába simítjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig sütjük. Kivesszük, kb. 15 percet a formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A süteményt meglocsolhatjuk kb. 50 g olvasztott fehér csokoládéval, amelyet 1-2 ek kókuszzsírral felhígítunk, és tetszés szerint kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek