r
Nosalty Logó

Fehércsoki krémes torta születésnapra

mokiviki
Fehércsoki krémes torta születésnapra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortalap

Krém

403
Kalória
6.5g
Fehérje
36g
Szénhidrát
26.4g
Zsír
56.4g
Víz
156.8g
Koleszterin
431mg
Élelmi rost
24.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 4829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4784.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    676.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 4829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojássárgát egy csipet sóval, az olajjal, cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük habverővel.
  2. Majd a lisztet -amiben előtte elkevertük a sütőport- és a vizet hozzátesszük, és tovább keverjük.
  3. A tojásfehérjét felverjük kellő keménységűre, de egy pár csepp citromlevet csepegtessünk bele, és óvatosan beleforgatjuk a tésztához.
  4. A sütőben addig sütjük, amíg már a "tűpróba után" nem ragad rá semmi (kb. 30-40 perc, de sütőtől is függ), majd fél órán keresztül hagyjuk hűlni a sütőben, hogy nehogy összeessen, és csak utána lehet kivenni a sütőből.

Krém

  1. A 2,5 dl habtejszínhez (vagy cukrászhabhoz) tesszük a cukrot, és addig főzzük, míg az el nem olvad. Majd a nagyobb darabokra tört csokit beletesszük, és addig készítjük folyamatos keverés mellett, míg el nem kezd forrni. Ekkor lezárjuk, és vízbe tesszük hűlni.
  2. Addig a margarint/vajat alacsony hőfokon picit megolvasztjuk, hogy puha legyen. Amikor már a krém langyos, beletesszük a nagyobb darabokra szétszedett, olvasztott margarint, és botmixerrel alaposan szétkeverjük.
  3. Kb. fél deci vizet gyöngyözésig forralunk, és beletesszük a a fél evőkanál zselatinport, majd gyorsan elkavarjuk, és kevergetés mellett beletesszük a krémbe a felolvadt zselatinport, és alaposan elkeverjük.
  4. Felverjük a maradék (2,5 dl) habtejszínt/cukrászhabot úgy, hogy egy kicsit felverjük, majd beleteszünk egy tasak habfixálót, és utána a kívánt keményedésig verjük. Ezt óvatosan beledolgozzuk a krémhez.
  5. Tölthetjük a tortát, és bőven marad belőle a külső díszítéshez, úgyhogy bátran tölthetjük bele több, mint a felét. A tetejét én marcipán levéllel, sünivel és virággal díszítettem, és a maradék (5 dkg) csokit ráreszeltem (vagy krumplipucolóval lehet, vagy az uborka szeletelővel még).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Anya szülinapjára készítettem. Igazán finom lett.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek