r
Nosalty Logó

Különleges narancsos csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Különleges narancsos csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A torta díszítéséhez

Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A torta díszítéséhez

Összesen 7198 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A torta díszítéséhez

Összesen 351 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    388.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6154 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    2581 mg
  • Nátrium
    1912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    775.7 g
  • Cukor
    650 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    544 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3057 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3186 micro
Összesen 7198 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A torta díszítéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. A tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A fehérjét egy csipet sóval és 2-3 ek. narancslével kemény habbá verjük.
  4. A sárgáját a cukorral kikeverjük, úgy, hogy a cukorszemcséket ne lehessen benne érezni. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként a sárga masszához adjuk. 1 narancs héját belereszeljük, és elkeverjük.
  5. A sárga masszához egy kis tojásfehérjehabot adunk, majd ezzel jól összekeverjük. Ezzel picit fellazul az amúgy tömény sárga massza.
  6. Lapos fakanállal finoman hozzáadjuk a maradék tojásfehérje-habot, és alulról felfelé úgy forgatjuk össze a sárga masszával, hogy a hab ne nagyon törjön meg.
  7. Mikor a tészta egyneművé vált, kapcsos tortaformába öntjük.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  9. Krém készítése:
  10. Tojásokat a cukorral, a kakaóporral, a narancs reszelt héjával és a narancsaromával vízfürdő felett felfőzzük.
  11. Teljesen kihűtjük.
  12. Belekeverjük a margarint.
  13. Hűtőbe tesszük fél órára.
  14. Összeállítás:
  15. Miután kihűlt a piskóta, 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  16. Krémmel kívülről is megkenjük a tortát, oldalát, tetejét.
  17. Fél órára újra a hűtőbe tesszük.
  18. Marcipánt keményítős deszkán kinyújtjuk, feltekerjük a sodrófára, és óvatosan a tortára tesszük.
  19. Elkezdjük a marcipánt a tortára simogatni, a szélét szépen a tortára igazítjuk, és a felesleget levágjuk.
  20. Szaténszalaggal körbekötjük, és saját készítésű marcipánvirágokkal díszítjük. (A barna virágokat kakaóporral színeztem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15987
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 06.

Receptkategóriák

Édesapám születésnapjára készült a torta. Pontosan az egyszerű, letisztult formájában rejlik a különlegessége. Igaz, hogy bőven kell rá időt szánni, de a család elismerése mindent megér!  

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A torta díszítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek