Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges narancsos csokitorta

Különleges narancsos csokitorta
Különleges narancsos csokitorta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám születésnapjára készült a torta. Pontosan az egyszerű, letisztult formájában rejlik a különlegessége. Igaz, hogy bőven kell rá időt szánni, de a család elismerése mindent megér!
 

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A torta díszítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét egy csipet sóval és 2-3 ek. narancslével kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját a cukorral kikeverjük, úgy, hogy a cukorszemcséket ne lehessen benne érezni. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként a sárga masszához adjuk. 1 narancs héját belereszeljük, és elkeverjük.
  4. A sárga masszához egy kis tojásfehérjehabot adunk, majd ezzel jól összekeverjük. Ezzel picit fellazul az amúgy tömény sárga massza.
  5. Lapos fakanállal finoman hozzáadjuk a maradék tojásfehérje-habot, és alulról felfelé úgy forgatjuk össze a sárga masszával, hogy a hab ne nagyon törjön meg.
  6. Mikor a tészta egyneművé vált, kapcsos tortaformába öntjük.
  7. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Krém készítése:


  1. Tojásokat a cukorral, a kakaóporral, a narancs reszelt héjával és a narancsaromával vízfürdő felett felfőzzük.
  2. Teljesen kihűtjük.
  3. Belekeverjük a margarint.
  4. Hűtőbe tesszük fél órára.

Összeállítás:


  1. Miután kihűlt a piskóta, 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  2. Krémmel kívülről is megkenjük a tortát, oldalát, tetejét.
  3. Fél órára újra a hűtőbe tesszük.
  4. Marcipánt keményítős deszkán kinyújtjuk, feltekerjük a sodrófára, és óvatosan a tortára tesszük.
  5. Elkezdjük a marcipánt a tortára simogatni, a szélét szépen a tortára igazítjuk, és a felesleget levágjuk.
  6. Szaténszalaggal körbekötjük, és saját készítésű marcipánvirágokkal díszítjük. (A barna virágokat kakaóporral színeztem.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 695
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mila

Mióta szakács: 2010.05.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipánnal bevont csokitorta, rózsás csokitorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bellerreni
bellerreni Sun, 2011-10-02 13:29

Kedves Mila! Meg szeretném csinálni a tortát, de lenne egy kérdésem. A díszeket hogy készíted? Szeretném, ha ilyen szépet tudnék én is készíteni. Előre is köszi. Reni

Londonergirl
Londonergirl Wed, 2011-05-25 16:26

A kakaopornal majdnem elverzett a dolog mert tenyleg nincs a hozzavalokhoz irva es persze nem volt itthon annyi de szerencsere a parom mar rohant is a boltba erte:)
Szoval valami isteni lett.
Iszonyuan finom a csokolade es a narancsiz egyutt.
A marcipan pedig mar csak "hab" a tortan.
Koszonom szepen a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-07 20:21

Hétvégén elkészítettem a barátomnak, szív formában. Nagyon szép és finom lett!:)
Köszönjük a receptet!

Mila
Mila / Mila Sat, 2010-05-29 16:07

A hozzávalók résznél kimaradt hogy 4 ek. kakaópor is kell a krémbe! Bocsi!

721
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
narancshéj 1 narancsból nyert
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tojás 5 db
cukor 25 dkg
margarin 25 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancsaroma 10 csepp
marcipán 600 g