Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros spárga

Fehérboros spárga
Fehérboros spárga
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért ne lehetne egészséges az, ami finom? Számtalanszor hallottuk már ezt a kérdést. Jamie Oliver néhány éve elindított egy mozgalmat az egészséges táplálkozásért. Ez a mozgalom idén elérkezett hazánkba is, s Food Revolution Hungary néven május 19-én mindenkit az egészséges étkezésre fog bíztatni. Íme hát egy finom és egészséges spárgás recept az olasz konyhából, hiszen az olasz konyha mindaz, amit a Food Revolution Day mozgalom hirdet - még akkor is, ha a pasta bizony lisztből készül. :-D

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk a hagymát nagyon apróra, s 3 ek olívaolajon pároljuk meg. Vigyázzunk, ne barnuljon, csak párolódjon.
  2. Majd adjuk hozzá a fehérbort, s főzzük addig, amíg a mennyiség a felére csökken.
  3. Keverjük el benne a sáfrányt, majd adjuk hozzá a tejszínt, sót és borsot ízlés szerint, s kis lángon főzzük addig, amíg krémes állagú nem lesz.
  4. Ezután egy szűrőn paszírozzuk át, locsoljuk meg vele a spárgát, s már fogyasztható is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 311
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sáfrányos spárga, tejszínes spárga, párolt spárga fehérboros szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

376
zöldspárga 10 közepes db
fehérbor 2 dl
salottahagyma 1 db
sáfrány 1 teáskanál
főzőtejszín 2 dl
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint