Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga fóliában

Spárga fóliában
Spárga fóliában
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma találtam egy német szakácsoldalon ezt a remek receptet. Előnye, hogy a spárga megtartja az aromáját, és az elkészítése nagyon egyszerű. Mint alap, különböző variációkhoz is nagyon alkalmas. Ma csak simán, egy kis hollandi szósszal tálaltam, lévén böjtös vacsorának készítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerinti köretet, mártást adjunk mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a spárgát.
  2. 4 db megfelelő nagyságú vastag (!) alufóliát előkészítünk, és mindegyikre 6 db spárgát helyezünk. Megsózzuk, a petrezselymet nem aprítjuk, a levelekkel ízlés szerint megszórjuk, majd bőven teszünk rajuk vajdarabkákat.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a spárgát becsomagoljuk a fóliába.
  4. A 4 csomagot a sütőrácsra helyezzük, és 20 percig (roppanósra) pároljuk. Ha nem így szeretjük, akkor ellenőrizzük, és pároljuk tovább ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fóliában sült spárga, fehér spárga fóliában sütve, párolt spárga

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2015-07-03 16:40

Kedves Márti!
Nagyon finomra sikerült a spárga. A fehérrel mindig óvatos vagyok, mert sokszor marad rágós. De így olyan lett amilyent szerettem volna. Ezentúl köretnek így, csak fóliában sütöm.
Andi

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2015-07-03 20:05

Kedves Andi!

En is jo ötletnek tartom ezt a modszert, es kiprobalas utan gondoltam, hogy megosztom, mas is örüljön :) Nem tudom, hogy otthon milyen feher sparga kaphato, der az itteniek rem hamar szetfönek. 10 perc,es kesz. A foliasban jobban tartja az aromajat, es finom puha is lesz, de "masabb", mint a vizben fött. Örülök, hogy megszeretted Te is ezt a metodust! Különben nagyon szeretem a föztödet, többször is megnezem az oldaladat es el is mentettem több receptedet is.

Üdvözlettel: Marti

125
fehér spárga 1 kg
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint