Nosalty Logó

Spárga alaprecept

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A spárgához

Összesen 70 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A spárgához

Összesen 141 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A spárgához

Összesen 6 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 70 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 141 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 6 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A spárgához

Elkészítés

A spárgához

  1. Vásárláskor fontos, hogy a spárgánk kellemes illatú és feszes legyen, a teteje pedig ne legyen szétnyílva. A vékonyabb szálak általában zsengébbek, érdemes ezeket választani.
  2. Az erősebb ízű zöld spárgát, ha zsenge, nem kell pucolni, elég kézzel eltörni nagyjából az alsó harmadánál.
  3. A spárga felső harmadát ezután dobjuk lobogó, sós vízbe kb. 0,5-1 percre.
  4. Ezután óvatosan távolítsuk el a spárgát a vízből, és tegyük jeges vízbe pár percre - ez megállítja a főzés folyamatát, a zöld spárga pedig megőrzi színét.
  5. A spárga már így is fogyasztható, salátákban például ilyen ressen az igazi, mi viszont imádjuk picit megpirítva.
  6. Ehhez serpenyőben forrósítsunk kevés olívaolajat, majd egy-két percig pirítsuk folyamatos rázás mellett. Közben sózzuk-borsozzuk, és már fogyaszthatjuk is.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 3907
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 20.

Receptkategóriák

A spárga az egyik legklasszabb szezonális zöldségünk, amit abban az 1-2 hónapban, amikor terem, annyiszor próbálunk enni, amennyiszer csak lehet. Mutatjuk, mi a tökéletes spárga titka!

Hozzászólások

Hozzávalók

A spárgához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.