r
Nosalty Logó

Fehérboros csirkecomb fokhagymás szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Fehérboros csirkecomb fokhagymás szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 504 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2017 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 122 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 504 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 2017 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat 3 gerezd zúzott fokhagymával (amit az 1 fejből vettünk le), sóval, borssal bedörzsölve pár órát a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Egy jénait kivajazunk, beletesszük a húst a kevesebb bőrrel felfelé, felöntjük a borral, és betesszük a sütőbe. Ha szép pirosak a combok, átfordítjuk a másik felükre, és ezt az oldalukat is pirosra sütjük.
  3. A maradék fokhagymát megpucoljuk, pici vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Összetörjük, összekeverjük a tojássárgákkal és a tejföllel, és gőz fölött, habverővel kevergetve besűrítjük.
  4. Ha a hús kész, tálra szedjük, az alatta maradt pecsenyelevet a mártáshoz keverjük.
  5. A mártást a húsokra öntjük.
  6. Főtt rizs vagy vajban pirított kenyér illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4022
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régen elfeledett recept került elő a napokban. Tizen- vagy huszonéve készítettem el életemben összesen egyszer, de emlékszem, finom volt, különösen sógornőmnek ízlett nagyon. Sajnos ő már nem kóstolhatta meg a mostanit, hogy olyan lett-e, mint régen. Szerintem hasonlóan finom lett, ami már nem is legfőbb érdeme ennek az ételnek, hanem annyi szép emlék jutott eszembe, amíg készítettem, hogy már azért is megérte.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek