Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros csirkecomb fokhagymás szósszal

Fehérboros csirkecomb fokhagymás szósszal
Fehérboros csirkecomb fokhagymás szósszal
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régen elfeledett recept került elő a napokban. Tizen- vagy huszonéve készítettem el életemben összesen egyszer, de emlékszem, finom volt, különösen sógornőmnek ízlett nagyon. Sajnos ő már nem kóstolhatta meg a mostanit, hogy olyan lett-e, mint régen. Szerintem hasonlóan finom lett, ami már nem is legfőbb érdeme ennek az ételnek, hanem annyi szép emlék jutott eszembe, amíg készítettem, hogy már azért is megérte.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat 3 gerezd zúzott fokhagymával (amit az 1 fejből vettünk le), sóval, borssal bedörzsölve pár órát a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Egy jénait kivajazunk, beletesszük a húst a kevesebb bőrrel felfelé, felöntjük a borral, és betesszük a sütőbe. Ha szép pirosak a combok, átfordítjuk a másik felükre, és ezt az oldalukat is pirosra sütjük.
  3. A maradék fokhagymát megpucoljuk, pici vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Összetörjük, összekeverjük a tojássárgákkal és a tejföllel, és gőz fölött, habverővel kevergetve besűrítjük.
  4. Ha a hús kész, tálra szedjük, az alatta maradt pecsenyelevet a mártáshoz keverjük.
  5. A mártást a húsokra öntjük.
  6. Főtt rizs vagy vajban pirított kenyér illik hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 140
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirkecombok fokhagymás szószban, fehérboros fokhagymás csirkecomb, fehérboros sült csirke fokhagymás mártásban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tusskatalin
tusskatalin Sat, 2012-01-21 20:18

Szia ! a fokhagymamartas nekem nagyon tetszik ! nalunk a fokhagyma mindig, minden mennyisegben johet! Szerintem megallna a helyet egy adag grillen ropogosra sutott disznotarjanal is ! Kosz az otletet!

502
csirkecomb 1.2 kg
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
tojássárgája 2 db
tejföl 150 g
fokhagyma 1 fej