Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér vekni Gourmandtól

Fehér vekni Gourmandtól
Fehér vekni Gourmandtól
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma ... szól imánk.

És hálistennek megadatik. A lehető legfinomabb ... amit magunk készítünk.

Többnyire hétvégén készül, és többnyire kitart a következő hétvégéig.

Bátran hozzá lehet fogni - sikerülni fog!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, szobahőmérsékleten pihentetjük egy kicsit, majd hozzáadjuk a sót, élesztőt, és elkeverjük.
  2. Beletesszük az olajat, majd fokozatosan adagolva a vizet (amiben előzőleg a cukrot feloldottuk), dagasztani kezdjük. Addig dagasztjuk, amíg egy rugalmas, könnyű kenyértésztát kapunk, ami leválik a dagasztótál faláról.
  3. Amikor ez kész, körbelisztezzük a tálat, belehelyezzük a tésztát, megszórjuk liszttel, nedves konyhakendővel letakarjuk, és meleg helyre kelni tesszük.
  4. Egy órányi kelés után a nyújtódeszkán átdagasztjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és további 1 órára, letakarva kelni tesszük.
  5. Amikor újra megkelt, langyos vízzel a tésztát megsimítjuk, 3-4 helyen éles késsel megvágjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 8-10 percig 210 fokon (légkeverésesben 190 fokon), majd 45-50 percig 190 fokon (légkeverésesben 175 fokon) sütjük. A tepsi alá vizes tálat teszünk, hogy nedves közegben süljön. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40 x 30 x 2 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 6 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
34 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi kenyér, cipó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:46

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

238
kenyérliszt BL80 70 dkg
cukor 1 teáskanál
szőlőmagolaj 3 ek
2 kávéskanál
instant élesztő 10 g
víz 4.5 dl