r
Nosalty Logó

Fehér vekni Gourmandtól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gourmand
Fehér vekni Gourmandtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2844 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 238 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4488 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    3138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 2844 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, szobahőmérsékleten pihentetjük egy kicsit, majd hozzáadjuk a sót, élesztőt, és elkeverjük.
  2. Beletesszük az olajat, majd fokozatosan adagolva a vizet (amiben előzőleg a cukrot feloldottuk), dagasztani kezdjük. Addig dagasztjuk, amíg egy rugalmas, könnyű kenyértésztát kapunk, ami leválik a dagasztótál faláról.
  3. Amikor ez kész, körbelisztezzük a tálat, belehelyezzük a tésztát, megszórjuk liszttel, nedves konyhakendővel letakarjuk, és meleg helyre kelni tesszük.
  4. Egy órányi kelés után a nyújtódeszkán átdagasztjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és további 1 órára, letakarva kelni tesszük.
  5. Amikor újra megkelt, langyos vízzel a tésztát megsimítjuk, 3-4 helyen éles késsel megvágjuk, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 8-10 percig 210 fokon (légkeverésesben 190 fokon), majd 45-50 percig 190 fokon (légkeverésesben 175 fokon) sütjük. A tepsi alá vizes tálat teszünk, hogy nedves közegben süljön. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 2
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10703
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 19.

Receptkategóriák

Fehér vekni Gourmandtól
Gourmand 34 recept

Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma ... szól imánk. És hálistennek megadatik. A lehető legfinomabb ... amit magunk készítünk. Többnyire hétvégén készül, és többnyire kitart a következő hétvégéig. Bátran hozzá lehet fogni - sikerülni fog!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek