r
Nosalty Logó

Fasírt krumplipürével

toroltfelhasznalo-412734
Fasírt krumplipürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hozzávalók a fasírthoz:

Hozzávalók a krumplipüréhez:

499
Kalória
31.2g
Fehérje
36.1g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
242.1g
Víz
114.7g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a fasírthoz:

Hozzávalók a krumplipüréhez:

Összesen 499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a fasírthoz:

Hozzávalók a krumplipüréhez:

Összesen 3989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hozzávalók a fasírthoz:

Hozzávalók a krumplipüréhez:

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    242.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12204.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    3172 mg
  • Nátrium
    7533 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    288.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1936.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    463 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 3989 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a fasírthoz:

  1. A darált húshoz hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát, az 1 egész tojást és az összepréselt fokhagymát.
  2. Belemorzsoljuk a fél zsemlét, és az egészet alaposan összegyúrjuk.
  3. Fasírtokat formázunk belőle, és jól meglapogatjuk, hogy biztosan átsüljön.
  4. Közepes lángon, forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
  5. Papírtörlővel fedett tányérra szedjük ki.

Hozzávalók a krumplipüréhez:

  1. A meghámozott, kockára vágott és átmosott krumplit sós vízben feltesszük főni.
  2. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet.
  3. A krumplihoz adjuk a vajat, és krumplinyomóval összetörjük.
  4. Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tejet, és jól összedolgozzuk.
  5. Ízlés szerint sózzuk, majd ismét átkeverjük.
  6. A fasírttal együtt tálaljuk. Bármilyen savanyúsággal fogyasztható. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ezt az ételt mindig szívesen készítem, akár a család, akár vendégek számára.

További receptek

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...