Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt gombás-tejfölös burgonyával

Fasírt gombás-tejfölös burgonyával
Fasírt gombás-tejfölös burgonyával
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fasírtgolyókból rákot készítettem. Paprikacsíkok a lábai, majonéz és olívabogyó a szemei.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fasírthoz: a fasírtot a szokásos módon elkészítjük.
  2. Golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába megforgatjuk és olajban kisütjük.
  3. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  4. Kiolajozott tepsibe tesszük.
  5. A levesport a tejben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és az olajat. Sózzuk, majd az egészet a krumplira öntjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
     



     

     
     

     
     
     


     
     

     
     
     
     

     

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 130
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírtrákocskák, gombás-tejfölös krumplival tálalt fasírt, fasírtgolyók tejfölös krumplival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1281
darált sertéshús 0.5 kg
zsemle 2 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 5 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
burgonya 1 kg
leveskocka 2 db
tejföl 450 g
tej 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint