Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi szalagos fánk VnéEdit konyhájából

Farsangi szalagos fánk VnéEdit konyhájából
Farsangi szalagos fánk VnéEdit konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc olajban sütött farsangi fánkunk. Nagyon finom, ajánlom másoknak is elkészítésre.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejbe teszünk egy mk cukrot, az élesztőt bele morzsoljuk, majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, a többi hozzávalókból a rumot, reszelt narancshéjat, egész tojást, tojássárgákat, a sót, porcukrot is hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. Fokozatosan a melegített maradék tejjel jól kidagasztjuk, addig dagasztjuk, míg jó hólyagos tésztát kapunk.
  2. Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy margarint. Szép szálasra dolgozzuk ki. Addig dagasztjuk vele, míg szép hólyagos, fényes tésztát kapunk, a kelesztőtáltól elválik a tészta.
  3. A tojások nagyságától és liszttől is függ a fánktésztánk, ha igényel még egy kicsi tejet, akkor adjunk hozzá! Nálam a leírt mennyiségek jók voltak, ez szerint készítettem. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kézzel szétterítjük. Nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk, az ujjunkkal a közepét benyomjuk, majd letakarva 15 percig meleg helyen pihentetjük. Nem túl forró olajban kisütjük.
  5. Először a felső felét tesszük a sütő edénybe, a lisztezett része kerül felülre, majd fedő alatt sütjük kb 1 percig (gyorsan sül), majd megfordítjuk, ezután fedő nélkül sütjük szép világosra. Papírtörlőre szedjük.
  6. Porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintjük. A kis mélyedésekbe lekvárt csepegtetünk, de a fánk mellé is tehetjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 464
elküldve: 5
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk narancshéjjal, farsangi szalagos fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Berber
Berber / Berber Mon, 2018-07-16 07:03

Isteni lett. 24 darab jött ki belőle. Máskor is megcsinálom, az biztos! (Én porélesztőt használok, nem futtatom meg, csak egyszerre mindent beleteszek. Hibátlan!)

598
finomliszt 70 dkg
1 kk
porcukor 5 ek
tojás 1 db
tojássárgája 3 db
rum 50 ml
tej 3 dl
friss élesztő 35 g
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 7 dkg
napraforgó olaj 1 dl
lekvár/ dzsem 3 ek
porcukor 1 csapott ek