r
Nosalty Logó

Farsangi szalagos fánk VnéEdit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Farsangi szalagos fánk VnéEdit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Összesen 4770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 598 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    982 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4185.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1235 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    770 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 4770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejbe teszünk egy mk cukrot, az élesztőt bele morzsoljuk, majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, a többi hozzávalókból a rumot, reszelt narancshéjat, egész tojást, tojássárgákat, a sót, porcukrot is hozzákeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. Fokozatosan a melegített maradék tejjel jól kidagasztjuk, addig dagasztjuk, míg jó hólyagos tésztát kapunk.
  2. Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy margarint. Szép szálasra dolgozzuk ki. Addig dagasztjuk vele, míg szép hólyagos, fényes tésztát kapunk, a kelesztőtáltól elválik a tészta.
  3. A tojások nagyságától és liszttől is függ a fánktésztánk, ha igényel még egy kicsi tejet, akkor adjunk hozzá! Nálam a leírt mennyiségek jók voltak, ez szerint készítettem. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán jó ujjnyi vastagra kézzel szétterítjük. Nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk, az ujjunkkal a közepét benyomjuk, majd letakarva 15 percig meleg helyen pihentetjük. Nem túl forró olajban kisütjük.
  5. Először a felső felét tesszük a sütő edénybe, a lisztezett része kerül felülre, majd fedő alatt sütjük kb 1 percig (gyorsan sül), majd megfordítjuk, ezután fedő nélkül sütjük szép világosra. Papírtörlőre szedjük.
  6. Porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintjük. A kis mélyedésekbe lekvárt csepegtetünk, de a fánk mellé is tehetjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 27222
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egyik kedvenc olajban sütött farsangi fánkunk. Nagyon finom, ajánlom másoknak is elkészítésre.

Hozzávalók

A tésztához

Sütéshez és tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...