r
Nosalty Logó

Farsangi fánk helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Farsangi fánk helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 3536 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

Összesen 334 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    534.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    969 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 3536 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet szitáljuk át, mert a tésztánk sokkal könnyebb lesz.
  3. Adjuk a liszthez a tojássárgáját és a felfutott élesztőt, a tejszínt, a csipetnyi sót és szükség szerint tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, az olvasztott vajat és a rumot a vége felé dolgozzuk hozzá.
  4. A kidolgozott tésztát duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és újra kelesztjük.
  6. Olajban kisütjük. Megszórjuk vaníliás porcukorral és lekvárral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9012
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 30.

Ajánló

Túl forró olajban ne süssük, mert a közepe nem sül át. A rum nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába, ha nincs, elmaradhat. Én tojássárgájával készítettem, mert a fehérje keményíti a tésztát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Farsangi fánk helena konyhájából
helena26 458 recept

Mivel itt a farsang, mit is süthetnék?? Habár nálunk elég gyakran kell sütni, mert nagyon szereti a család.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Hali:) Mennyi a kelesztési id? (+ újra is)T tudom, hogy h?mérsékletfügg? is, de mégis!:) El?re is köszi! :)))

helena26

Duplájára keljen ,ez kb. 30 perct?l 50 percig. Attól függ, hogy meleg helyen hamarább megkel a tészta. Kiszagattás után is kell legalább 15 perc kelesztés.Remélem tudtam segíteni. Jó sütést!!csak ne túl forró olajban süsd,mert a közepe nyers marad. Üdvözlettel,Helena

Törölt felhasználó

Hogyne tudtál volna segíteni, köszi!:))) Mostanában kérdésekkel bombázlak ölég gyakran, bocs érte!:) Dehát Te vagy az egyik kedvencem és ezért külön megjelölt szakácsom, így bármi újat csinálsz, arról én azonnali értesítést kapok levélben az oldaltól. Aztán - látod!:) - rögtön vmit kérdezek is.:)))

helena26

Nagyon szívesen segítek, csak nyugodtan kérdezz! A válasz jó jön másoknak is. Én is szívesen elolvasom a hozzáaszólásokat , számomra ismeretlen receptr?l.

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.