Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk helena konyhájából

Farsangi fánk helena konyhájából
Farsangi fánk helena konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel itt a farsang, mit is süthetnék?? Habár nálunk elég gyakran kell sütni, mert nagyon szereti a család.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A tálaláshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz

ajánlat

Túl forró olajban ne süssük, mert a közepe nem sül át. A rum nem engedi, hogy sok olajat szívjon magába, ha nincs, elmaradhat. Én tojássárgájával készítettem, mert a fehérje keményíti a tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet szitáljuk át, mert a tésztánk sokkal könnyebb lesz.
  3. Adjuk a liszthez a tojássárgáját és a felfutott élesztőt, a tejszínt, a csipetnyi sót és szükség szerint tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, az olvasztott vajat és a rumot a vége felé dolgozzuk hozzá.
  4. A kidolgozott tésztát duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és újra kelesztjük.
  6. Olajban kisütjük. Megszórjuk vaníliás porcukorral és lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 900
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, olajban sült fánk, kelt fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szvetter
szvetter Fri, 2014-01-31 17:15

Hogyne tudtál volna segíteni, köszi!:)))
Mostanában kérdésekkel bombázlak ölég gyakran, bocs érte!:)
Dehát Te vagy az egyik kedvencem és ezért külön megjelölt szakácsom, így bármi újat csinálsz, arról én azonnali értesítést kapok levélben az oldaltól.
Aztán - látod!:) - rögtön vmit kérdezek is.:)))

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-01-31 22:58

Nagyon szívesen segítek, csak nyugodtan kérdezz! A válasz jó jön másoknak is.
Én is szívesen elolvasom a hozzáaszólásokat , számomra ismeretlen receptről.

szvetter
szvetter Fri, 2014-01-31 13:39

Hali:)
Mennyi a kelesztési idő (+ újra is)T tudom, hogy hőmérsékletfüggő is, de mégis!:)
Előre is köszi!
:)))

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-01-31 17:06

Duplájára keljen ,ez kb. 30 perctől 50 percig. Attól függ, hogy meleg helyen hamarább megkel a tészta. Kiszagattás után is kell legalább 15 perc kelesztés.Remélem tudtam segíteni.
Jó sütést!!csak ne túl forró olajban süsd,mert a közepe nyers marad.
Üdvözlettel,Helena

1026
friss élesztő 3 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 ek
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
habtejszín 1.5 dl
1 csipet
vaj 5 dkg
rum 0.5 dl
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 5 ek