r
Nosalty Logó

Farsangi fánk rumos eperdzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 1920 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 5763 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 528 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1920 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    487.8 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 5763 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 528 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverjük, és hozzáreszeljük a citrom héját.
  2. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk.
  3. Felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a masszához, és kikeverjük a a tésztát, lelisztezzük, megkelesztjük.
  4. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, mintával kiszúrjuk, a közepét megnyomjuk, és hagyjuk még egy keveset kelni.
  5. Majd egy serpenyőben, olajban mindkét oldalán megsütjük, a zsírját lecsöpögtetjük, és papírra szedjük.
  6. Tálaláskor szórunk rá vaníliás cukrot, és teszünk rá eperdzsemet.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1189
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 19.

Receptkategóriák

Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
Hobbychef 738 recept

Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek