Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk rumos eperdzsemmel

Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
Farsangi fánk rumos eperdzsemmel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár még messze a farsang, egy finom fánkot most is elmajszolgathatunk.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojássárgáját egy kanál cukorral kikeverjük, és hozzáreszeljük a citrom héját.
  2. A lisztet csipet sóval, a kikevert tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk.
  3. Felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a masszához, és kikeverjük a a tésztát, lelisztezzük, megkelesztjük.
  4. Amikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, mintával kiszúrjuk, a közepét megnyomjuk, és hagyjuk még egy keveset kelni.
  5. Majd egy serpenyőben, olajban mindkét oldalán megsütjük, a zsírját lecsöpögtetjük, és papírra szedjük.
  6. Tálaláskor szórunk rá vaníliás cukrot, és teszünk rá eperdzsemet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 026
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, eperlekváros fánk, farsangi fánk lekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1920
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 3 db
vaj 5 dkg
élesztő 1.5 dkg
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl
eperdzsem 4 ek