Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk Anetth konyhájából

Fánk Anetth konyhájából
Fánk Anetth konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baracklekvárral a legfinomabb!

Én azért szeretem kisebbre szaggatni, mert úgy a gyerekek is kézben tudják tartani, és így 3-4 -et is megesznek. :-)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl langyos tejben és 1 ek cukorban felfuttatjuk az élesztőt. 
  2. A lisztbe belekeverjük a porcukrot és a sót, a közepébe tesszük a tojássárgáját, a vajat, a rumot majd a kész élesztőt. A maradék tejjel 10 percig dagasztjuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, és nem túl nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Közepébe kis mélyedést nyomunk.
  4. Kb. 3 cm olajban először a tetejét fedő alatt sütjük, majd megfordítva fedő nélkül sütjük aranybarnára.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 190
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anetth

Mióta szakács: 2012.11.09.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, farsangi fánk, rumos fánk, élesztős fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bettibea
bettibea Tue, 2014-02-11 21:24

Nagyon szuper recept, pont ilyen lett, mint a képen, könnyű, finom, habos! A legfinomabb fánkrecept amit valaha ettem! :)

769
finomliszt 1 kg
vaj 10 dkg
tojássárgája 4 db
élesztő 4 dkg
porcukor 5 dkg
rum 1 dl
tej 7 dl
1 csipet
napraforgó olaj 5 dl