Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőporos fánk szedermártással

Sütőporos fánk szedermártással
Sütőporos fánk szedermártással
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

10-15 perc alatt elkészíthető a fánk, mivel nem kell dagasztani! A szedermártás isteni lett hozzá, és ez is pillanatok alatt elkészült. Ismét sikerült a család kedvébe járnom!! :-)))

hozzávalók / 3 adag

fánk

szedermártás

Sütőzsiradék

fánk

ajánlat

Ha van akit zavarna a szeder magja, szűrje át egy szűrőn!

Szólj hozzá!

elkészítés

fánk tészta

  1. A lisztet a sütőporral egy tálba mérjük vagy szitáljuk (akkor lazább lesz). A tojást elkeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel. Egybe keverjük a két anyagot.
  2. Belisztezünk egy deszkát, és kiborítjuk a tésztát. Fél cm vastagra kinyújtjuk.
  3. 4-5 cm-átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Olajban kisütjük, és papírtörlőre szedjük. Szedermártással kínáljuk. Jó étvágyat!!

szeder mártás

  1. A szedret aprítógépben összepürésítjük. (Aprítógép híján villával összetörjük.) Hozzáadjuk a mézet, a vaníliás cukrot. Összeforraljuk. A legvégén hozzátesszük az őrölt fahéjat.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 3 219
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
714 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőporos fánk,fánk mártással,fánk,egyszerű fánk,dagasztás nélküli fánk,szeder fánkkal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2019-08-16 17:52

Kedves Iluska!
Most épp ezt dobtam össze vacsira (csak féladagot). Sárgabarack lekvárral ettük, nem volt kedvem pepecselni a szederrel. Mentettem a receptet. Nagyon finom! Köszönöm.
Andi

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2019-08-17 08:51

Kedves Andi!!
Örülök neki,hogy épp ezt a receptet készítetted a családodnak!!Annak meg főképpen,hogy még ízlik is....köszönöm!! :-))

937
finomliszt 30 dkg
1 késhegynyi
tojás 1 db
porcukor 2 púpozott ek
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 2 dl
szeder 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
méz 2 ek
fahéj 0.5 teáskanál