Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk tejmentesen Puzsitól

Szalagos fánk tejmentesen Puzsitól
Szalagos fánk tejmentesen Puzsitól
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm első házibulija batyus bál volt, ahogy ez a baráti társaságban lenni szokott! Rám az a feladat hárult, hogy vmi édességet vigyek, hát ezt találtam ki!! Keresgéltem a recepteket, aztán összeollóztam, és tejmentesítettem! A fánkok előbb érkeztek a buliba mint én, hogy még melegen tudják fogyasztani!!  Mire én odaértem, már belaktak belőle :) Igazi elismerés volt!

 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Bármilyen kedvünkre való lekvárt fogyaszthatunk hozzá!!! Én szilva és sárgabarackkal kínáltam! Ebből a mennyiségből kb. 30-35 db készült, én 25-ig számoltam....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy magas falú edénybe öntjük.
  2. 1 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és felfuttajuk az élesztőt, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a többi "alkatrészt" is, a maradék tejet apránként adagolva, amennyit felvesz.
  3. A margarint megolvasztjuk, és hozzáadjuk. Robotképpel dagasztjuk, amikor csomómentes, fényes és hólyagos a tészta, akkor meleg helyen a duplájára kelesztjük, ez kb 30-40 perc. Ezután kiborítjuk, kb 2 cm vastagra nyújtjuk.
  4. Az olajat melegítjük.
  5. Fánkszaggatóval el kezdjük szaggatni a tésztát, és óvatosan (nem úgy mint én, belenyúltam véletlenül az olajba, ráadásul kétszer ugyanazzal az ujjammal) az olajba tesszük, az alábbiak szerint: a deszkán alul lévő lisztes fele kerüljön az olajban először felülre.
  6. Lefedjük az edényt, miközben közepes lángon sütjük a fánkjainkat (nekem kb 1-1,5 perc múlva elkezdett sercegni, ekkor megfordítottam őket). Újabb 1-1,5 perc és már szedhetjük is ki őket.
  7. Megszórjuk porcukorral, lekvárral tálaljuk, és 2-3 napig szellőztetünk. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 19 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejmentes szalagos fánk, fánk, farsangi fánk tejmentesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ANcsurak
ANcsurak Fri, 2015-12-11 14:16

Nagyon megtévesztő. A tejben felfuttatott élesztővel már nem is tejmentes :(

754
finomliszt 100 dkg
tojás 2 db
friss élesztő 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek
rum 3 ek
szójatej 9 dl
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 1 ek
napraforgó olaj 4 dl