Nosalty Logó

Fánk olaj nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Myti
Fánk olaj nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3344 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 323 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 834 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1076 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    1459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 3344 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 323 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fánk tésztájához melegítsünk meg 40 ml tejet langyosra. Oldjuk fel benne az élesztőt, és kb. 3 dkg liszttelkészítsünk belőle egy sűrű tésztát. Liszttel szórjuk meg, és meleg helyen 30 percig kelesszük.
  2. A tojást, sárgákat, sót, cukrot, vaníliacukrot és citromhéjat verjük géppel habosra (kb. 1 perc). A maradék tejet és a rumot adjuk hozzá.A keveréket a maradék liszttel, a megkelt tésztával és a vajjal dolgozzuk sima tésztává. Végezzük géppel, tésztához való keverőkkel mindaddig, amíg a tészta a tál oldalától elválik.
  3. Ezt a tésztát is szórjuk meg liszttel, és ismét kelesszük meleg helyen kb. 1 órát. A mennyiségnek legalább duplázódnia kell.
  4. Tepsit kenjünk meg vajjal. A tésztát nyújtsuk lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra, és szaggassunk belőle 6 cm átmérőjű köröket(ideális esetben40 darabot). A körök felére tegyünk 1 tk lekvárt vagy nutellát, a szélét kenjük meg tojásfehérjével, és fedjük be a maradék körökkel, a széleket ujjainkkal nyomjuk össze. Az így keletkező fánkok széleitegy 6 cm-nél valamivel kisebb átmérőjű pohárralnyomjuk még egyszer össze (felülről tegyük a fánkokra a pohár szájátés nyomjuk lefelé).A fánkokat tegyük a tepsibe egymás mellé, takarjuk le konyharuhával, és ismét kelesszük 30 percet.
  5. 170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 34642
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem igazán szeretem az olajtól csepegő dolgokat... Itt ez most nincs. :)

Hozzászólások

pussycat

Kedves Myti Kedves Myti! Eddig ugy tudtam, hogy a rum azert kell a fank tesztajaba, hogy ne szivja meg magat amikor olajban sutjuk. Itt a te receptedben is szerepel a rum, pedig nem lesz olajban sutve. Az lenne a kerdesem, hogy a rumnak van mas funkcioja is esetleg? Egyebkent nagyon tetszik a recept es biztosan meg fogom sutni, de rumom nincs itthon, sot semmifele palinka felem, esetleg "baileys".

Myti

Kedves vcsuka! Én ha olajban sütöm a fánkot nem teszek bele rumot........ Az általam beküldött receptben az íze miatt szerepel a rum :) mással még nem próbáltam nem tudok mást mondani rá! Jó sütést , jó étvágyat!

Törölt felhasználó

Ha nem akarom megtölteni, akkor elég ha csak egy kicsit vastagabbra hagyom a tésztát és úgy szaggatom?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek