Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fánk Tündi konyhájából

Fánk Tündi konyhájából
Fánk Tündi konyhájából
32 perc / előkészület: 30 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom nagyon szereti a kelt tésztákat. Általában péntekenként valami "erős" leves mellé húsmentes második fogást szoktam készíteni. Ez a fánk is egy ilyen alkalommal készült.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én eper dzsemmel fogyasztottam, és egy leheletnyi porcukorral, kisfiam jó vastagon megszórta porcukorral. De mindenképpen nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj kivételével a hozzávalókból egy kelt tésztát dagasztunk. A dagasztás befejezése előtt lassan, kis adagokban beledagasztjuk az olvasztott vajat is.
  2. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  4. Fánkszaggatóval, annak hiányában vizes pohárral kiszaggatjuk. (Nekem 32 darab lett belőle.)
  5. 40 perc további pihentetés után meleg, de nem túl forró olajban kisütjük úgy, hogy az egyik felét fedő alatt, megfordítás után fedő nélkül szép, aranybarna legyen.
  6. Lecsepegtetjük az olajtól.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 841
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündi

Mióta szakács: 2012.02.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk, olajban sütött fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

615
finomliszt 70 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 0.5 ek
tej 3 dl
tojássárgája 5 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 8 dkg