r
Nosalty Logó

Fahéjas-meggyes finomság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lujzya
Fahéjas-meggyes finomság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    113.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4491.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1475 micro
Összesen 2082 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggyet kimagozzuk, és szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen.
  2. A tésztát elkészítjük, a tojássárgákat cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a fahéjat, a kakaóport, a sütőport, a vaníliás cukrot, összekeverjük, és végül a tojásfehérjét habbá verve még óvatosan hozzákeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük, majd a kimagvazott meggyet rászórunk.
  4. Tűpróbáig sütjük. Mikor kisült a süti, akkor keszítjük el a tetejére a krémet.
  5. A pudingporral összekeverjük a meggylevet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
  6. Ha felforrt, és besűrűsödött, a tűzről levesszük, és addig kevergetjük, még langyos lesz, és akkor szép egyenletesen rákenjük a süti tetejére.
  7. Már langyosan fel lehet szeletelni és fogyasztani, de hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9027
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 12.

Ajánló

Ezt a receptet nem csak meggybefőttel lehet elkészíteni, hanem bármilyen gyümölcsbefőttel is meg lehet sütni, nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lujzya 1 recept

Ezt a sütit az Üdítő szelet és a Meggyes pite receptből vett ötlet alapján készíttetem. A kinézete a meggyes pitére hasonlít. A tésztáját hasonlóképpen készítettem, mint az Üdítő szeletet, csak a kakaó egy részét felcseréltem fahéjra, a töltelék része helyett inkább a tésztába dobáltam a gyümölcsöt, és a tetejére készítettem a szín és íz világa miatt a befőtt levét felhasználva ezt a zselészerű réteget. Szeretek a sütikkel "kísérletezni", tésztákat másféle töltelékkel kipróbálni és gyümölcsöket csempészni receptekbe :), alkotó részeket kivenni és mással helyettesíteni. Ezeket a recepteket általában Kóficnak nevezem, nevet majd párom ad nekik, függve attól, mennyire ízlett neki.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek