r
Nosalty Logó

Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 2131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat vékonyan meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A narancsokat kicsavarjuk.
  2. A narancslevet 50 ml vízzel, 40 g cukorral felfőzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat, lassú tűzön szirupszerűre főzzük. A végén hozzákeverjük a mézet, hűlni hagyjuk.
  3. A zselatint 10 percet hideg vízbe áztatjuk.
  4. A mascarponét összekeverjük a tejjel és fahéjjal. Hozzáadjuk a túrót, és a maradék 40 g cukorral ízesítjük.
  5. A kicsavart zselatint lassú tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kicsit a mascarponekrémből, majd a zselatint hozzáadjuk a megmaradt mascarponekrémhez. Hűtőbe tesszük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet 4 vízzel kiöblített formába (200 ml) osztjuk, és betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
  7. A krémet tányérra borítjuk. Narancscsíkokkal és a mézes sziruppal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15541
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek