Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal

Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal
Fahéjas mascarponekrém narancsos sziruppal
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom desszert.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat vékonyan meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A narancsokat kicsavarjuk.
  2. A narancslevet 50 ml vízzel, 40 g cukorral felfőzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat, lassú tűzön szirupszerűre főzzük. A végén hozzákeverjük a mézet, hűlni hagyjuk.

  3. A zselatint 10 percet hideg vízbe áztatjuk.

  4. A mascarponét összekeverjük a tejjel és fahéjjal. Hozzáadjuk a túrót, és a maradék 40 g cukorral ízesítjük.

  5. A kicsavart zselatint lassú tűzön felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kicsit a mascarponekrémből, majd a zselatint hozzáadjuk a megmaradt mascarponekrémhez. Hűtőbe tesszük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük. A krémet 4 vízzel kiöblített formába (200 ml) osztjuk, és betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
  7. A krémet tányérra borítjuk. Narancscsíkokkal és a mézes sziruppal tálaljuk.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 481
elküldve: 0
receptkönyvben: 126
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós mascarponekrém mézes-narancsos sziruppal, túrós mascarpone-desszert mézes narancssziruppal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

535
narancs 2 közepes db
cukor 80 g
méz 2 ek
lapzselatin 2 db
mascarpone 250 g
fahéj 0.5 tk
tej 75 ml
sovány túró 100 g
habtejszín 100 g
vaníliás cukor 1 csomag