r
Nosalty Logó

Mascarponekrém narancsraguval és karamellel

Szabó Richárd
Mascarponekrém narancsraguval és karamellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

632
Kalória
7g
Fehérje
54.9g
Szénhidrát
43.4g
Zsír
102.6g
Víz
121.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
50.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Összesen 6311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Mascarpone krém

Tejkaramell

Narancsragu

Összesen 238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    434.4 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    548.9 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1025.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    608 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 6311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Mascarpone krém

  1. A tojássárgáját verjük habosra, majd adjuk hozzá a mascarponét. Keverjük simára.
  2. Ízesítjük mézzel, cukorral, vaníliás cukorral.
  3. A babapiskótákat majd az elkészült cukorszirupba mártsuk bele picit,de csak annyira, hogy ne legyenek kemények, majd daraboljuk fel őket, és keverjük bele a krémbe.
  4. A hulalát verjük kemény habbá, majd a felét tegyük félre. Másik felét lazán keverjük a krémbe, erre azért van szükség, mert az alapkrém intenzívebb ízű, a tejszíntől selymesebb lesz, könnyedebb.
  5. Tegyük letakarva a hűtőbe a kész krémet.

Tejkaramell

  1. A cukort karamellizáljuk szárazon.
  2. Ha elérte a kívánt színt, akkor öntsük hozzá a felforralt tejszínt!
  3. Óvatosan kevergetjük, amíg a hirtelen megkeményedett karamell el nem olvad. Ha rotyogott 2 percet, akkor hűtsük le, ettől besűrűsödik, mártásos lesz.

Narancsragu

  1. A narancsokat tisztítsuk meg, filézzük ki őket, és daraboljuk nagyobb kockákra.
  2. A cukrot a vízzel felforraljuk, ha forrt kb. 2 percet, akkor teszünk hozzá egy kis narancslét, de csak annyit, hogy éppen, hogy hígítsunk rajta! Majd adjuk hozzá a narancsokat, ha szirupos állaga kezd lenni, akkor kevés vízzel kikevert keményítőt adjunk hozzá, amint felforrt, tegyük félre, és hűtsük le, akár hűtőfürdővel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

Szeretek hasonló módon tálalni egy desszertet, letisztultabb formák, mégis rusztikus... a tányért megkentem egy kis gyümölcsöntet levével ecsettel, és arra tálaltam.

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...