Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas linzer meggylekvárral

Fahéjas linzer meggylekvárral
Fahéjas linzer meggylekvárral
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus citromos ízű-baracklekváros linzer után vágytam valami másra. Mivel a fahéjat előszeretettel használom, így sült ki a fahéjas linzer, amihez jól passzol a meggy markáns íze.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, cukor, tojás, zsiradék, fahéj. Majd hűtőben pihentetjük kb. 1 órát.
  2.  Vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
  3.  A kisült karikákat lekvárral összeragasztjuk.
  4.  Tetejére porcukrot hintünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 894
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Vike

Mióta szakács: 2011.11.24.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas linzer, fahéjas linzer meggydzsemmel, meggyes-fahéjas linzer, linzerkarika

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

909
finomliszt 30 dkg
sertészsír 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
fahéj 2 teáskanál
meggylekvár 10 dkg