r
Nosalty Logó

Valentin-napi linzer

NS
Valentin-napi linzer
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

1687
Kalória
25.3g
Fehérje
224.2g
Szénhidrát
78g
Zsír
45.4g
Víz
90g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
118.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    312.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    896.8 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 6737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk, szív alakú formával kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  3. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. A készre sütött szíveket a csomagoláson lévő leírás alapján elkészített cukormázzal bevonjuk, és még a máz megszilárdulása előtt a dekorszívvel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Igazából nem Valentin-napra készült, csak mivel otthon tudják, hogy nagyon szeretek sütni, mindig kapok valamilyen sütős kütyüt. Most éppen a cukormázat és a dekorszívet kaptam, így kreáltam hozzá egy sütit.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek