Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-csokis tobozkeksz

Fahéjas-csokis tobozkeksz
Fahéjas-csokis tobozkeksz
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán népszerűek a csokis kekszek kis családomban. Sokat törtem a fejemet, hogy az ünnep közeledtével milyen különlegességgel lepjem meg őket. Aztán eszembe jutott ez az érdekes toboz forma. A tetejére szórt fahéjas cukortól ropogós a külseje, de a belseje puha, omlós. A csoki az alján meg már csak hab a tortán :-)

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Tetejére

Mártáshoz

ajánlat

Légmentesen zárható fémdobozban tároljuk, célszerű két csokis felet összefordítva, hogy ne maszatolják össze egymást a kekszek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
  2. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni.
  3. A tésztából lisztezett kézzel diónyi golyókat formálunk.
  4. A golyókat vízcsepp formára alakítjuk.
  5. Egy lisztbe mártott ollóval a tészták mindkét oldalán kb. 4-5 mm-ként 45 fokos szögben bevágásokat ejtünk.
  6. Praktikusabb egy vastagabb pengéjű késsel a tészta alá nyúlni, és így átemelni a tepsibe, kicsi helyet hagyva a tobozkák között.
  7. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral.

Tetejére

  1. Egy edénykében összekeverjük a cukrot a fahéjjal.
  2. Megszórjuk a fahéjas cukorral.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
  4. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Mártáshoz

  1. A csokit kockára törjük egy tálkában. Hozzáadjuk az olajat.
  2. Egy másik edénykében vizet melegítünk, és a forró vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét.
  3. Megmártjuk benne a kekszeket, és sütőpapírra fektetjük. Ha megszilárdult a csoki, szépen leválik a sütőpapírról.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38*30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 093
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis aljú keksz, toboz formájú keksz, fahéjas keksz csokival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

669
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
margarin 20 dkg
mangalica zsír 20 dkg
citrom 1 db
cukor 3 ek
fahéj 1 teáskanál
étcsokoládé 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek