Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal

Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal
Fahéjas csirke baconnel és meggyszósszal
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vacsit készítettem, hogy anyának ne kelljen.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A meggyszósz

ajánlat

Burgonyapürével kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékony szeletekre vágjuk a csirkét, majd kiklpofoljuk és befűszerezzük.
  2. Négy részre osztjuk a bacon-t.
  3. Egyik részét a tepsi aljára fektetjük rá a csirkemell, rá a sajt.
  4. Ezt addig ismételjük, míg nem fogynak el, de a tetején bacon legyen!
  5. A sütési idő kb. 40-50 perc, de a csirkemell megszúrásával ellenőrizhetjük. (Ajánlott a tetejére fóliát tenni az elején, igy hamarabb kész lesz.)
  6. Közben a meggyről leszűrjük a levét, a gyümölcsöt félretesszük és a levét feltesszük egy lábosban forrni.
  7. Beledobjuk a szegfűszeget és a fahéjat, belereszeljük a citromhéjat és facsarunk bele egy kis levét is.
  8. Ha felforrt, beletesszük a meggyeket is.
  9. A keményítőt elkeverjük a 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a meggyes léhez.
  10. Forrás után, hogy elérjük a megfelelő állagot, higíthatjuk vízzel, vagy keverhetünk még bele keményítőt is.
     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 450
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pechula Alexa

Mióta szakács: 2010.08.22.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-baconos csirkemell fahéjas-meggyes szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1277
csirkemell filé 150 dkg
bacon 50 dkg
sajt 25 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
meggybefőtt 35 dkg
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 ek
víz 2 dl
étkezési keményítő 3 evőkanál