Nosalty Logó

Kanadai fahéjas csiga egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kanadai fahéjas csiga egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 818 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 357 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 818 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 3269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 357 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba öntjük, mélyedést készítünk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk 4 dkg cukorral, és ráöntünk a langymeleg tejből (1-1,5 decit). Kicsit elkeverjük az élesztővel, és letakarva 10-15 percig pihentetjük (míg megkel).
  2. Hozzáadjuk a 7 dkg lágy margarint, 2 ek őrölt fahéjat és a sót. (A képen látható csigánál a tésztába nem került fahéj, de az ízét még jobban fokozza, ha teszünk bele). Összegyúrjuk, a tejből teszünk még hozzá, ha kell. Kalácstészta jellegű tésztát kapunk (nem ragad, nem túl kemény, de nem is túl lágy.)
  3. Lefedve kelni hagyjuk a tésztát, 1 óra ajánlott, de ha szükséges, akkor 20 perc is nagyjából elég.
  4. Míg kel a tészta, addig összekeverjük a 10 dkg margarint,7 dkg cukorral és 2 ek fahéjjal. Ez kint maradhat szobahőmérsékleten, úgy könnyebb lesz kenni.
  5. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, próbáljuk téglalap alakúra (ha sikerül kb 30x70 cm-esre). Megkenjük a fahéjas-cukros margarinnal, és felcsavarjuk (ha kisebb átmérőjű csigát szeretnénk, akkor a hosszabb oldalánál, ha kicsit nagyobbakat, akkor a rövidebb oldalánál kezdve).
  6. 3-4 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, és betesszük egy magasabb falú tepsibe / sütőedénybe (Én kerámia sütőedénybe tettem, de tegyünk alá sütőpapírt, ha leéghet a tepsiben.). Lehet közel tenni egymáshoz, nem baj, ha összeérnek sütés közben.
  7. Ha reggelire készítjük, akkor tegyük be lefóliázva a hűtőbe vagy hideg helyre előtte este. Reggel tegyük be a hideg sütőbe, és úgy kapcsoljuk be (így fel tud melegedni a tészta és a forma is. Én kb. 160-180 fokon sütöttem, egy kicsit tovább, hogy ne égjen meg a gázsütőben.). Ha nem akarunk egy éjszakát várni, akkor is pihentessük 10 percet a tepsin, mielőtt betesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 217976
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 14.

Ajánló

Reggelire melegen fogyasztva nagyon jó, este elkészíthető, és reggel már csak sütni kell :-).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kanadában volt szerencsém enni cinnamon roll-t párom "unszolására". Fincsi volt, és akkor eldöntöttem, hogy ezt ki kell próbálni. El is készült, bár kint öntöttek rá cukormázszerűt, de azt én kihagytam, anélkül is jó.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Lehet, s?t, biztos, hogy buta a kérdés, de nem árt az a kelt tésztának ha egész éjjel a h?t?ben tanyázik? :-)

Törölt felhasználó

Szerintem nálad kimaradt a tésztából a 2 evôkanál fahej, én ugyanis megsütöttem a csigákat és a 2 kanál fahejnak köszönhetôen sötétbarna lett a tészta.

Törölt felhasználó

Kedves Andrea! Igen, nálam a sütéskor kimaradt a tésztából a fahéj, mert kevesebb fahé volt itthon, mint amennyi kellett volna. Ha van elég otthon, akkor a tésztába tett fahéj még inkább kihozza a fahéjas ízt (én szeretem a fahéjas dolgokat). Janka

Törölt felhasználó

Kedves Janka, Kinézetre csinibbek a te képen látható csigàid mint az enyemek, viszont ilyen könnyen elkészíthetô, szaftos fahéjas csigát meg nem ettem. Andrea

Törölt felhasználó

Megsütöttem, jó lett. H?t?zni nem mertem, így is kínlódott a tészta eleget. Egy kis cukormázat is varázsotlam végül a tetejére.

Törölt felhasználó

Hát, asszem már egy darab sincs bel?le.... :-)))))

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett:) Egyszer?, bár a nyújtási technikámon még csiszolni kéne de azért nagyon jó lett!!!!

Tmea

A párom, aki kanadai-magyar kett?s állampolgár azt mondta, hogy finom, olyan, mint az eredeti, de hol van hozzá az icing? Mondom, azt nem tudom, de keressük meg! :-) Meg is találtuk a neten, úgyhogy lett hozzá gyorsan icing is...:-))

Törölt felhasználó

Szia Tmea! Én nekem a tetejére a cukros máz mr túl sok volt, így most ez kimaradt a receptb?l, majd keresek valamit én is és ha leteszteltem, akkor feltöltöm hozzá. Janka

Tmea

Rendszeres vendég lett az asztalunkon, csak el?ször 1,5 most pedig már dupla adagot kell süssek bel?le. Aki eddig megkóstolta, mindenki oda volt a gyönyör?ségt?l, úgyhogy örök hálám!!! Már a 2. féle icingot próbáltam most, majd kiderül, hogy ez milyen lesz, az els? nem lett jó. Azt mondta egy ismer?sünk, aki Kanadában volt szakács évekig, hogy ott ezt az öntetet folyékony vajból készítik, amit itt nem lehet kapni, szerencsére, mert hogy tiszta m?anyag az egész és roppant egészségtelen. Ha sikerül egy nagyjából hasonlót el?állítani, majd megírom! :-)) Köszönettel Tímea

Hencsibaba

Kedves Janka! Tökéletes recept!!!!!Isteni a tésztája, az egész nagyon finom!Most sütöttem meg délel?tt. Gratulálok és köszi! Hencsibaba

Hencsibaba

Kedves Janka! Tökéletes recept!!!!!Isteni a tésztája, az egész nagyon finom!Most sütöttem meg délel?tt. Gratulálok és köszi! Hencsibaba

Gombócka

Most készítem másodjára ezt a mennyei receptet, és dupla adaggal, mivel a múltkori kevésnek bizonyult :) Hálás köszönet a receptért. További szép napot!

Törölt felhasználó

Isteni volt! Másodszor készítem egy hét alatt!

fonicia

Kedves Janka! Most lettem kész és kóstoltam a a fahéjas csigát és mondhatom ISTENI recept! Nagyon fini lett pont jó az arány mindenb?l, szuper recept már mentettem is! Legközelebb megpróbálom kakaósan is, vagyis egy adag kakaós és egy adag fahéjas is lesz! Köszi a receptet!

Aaaniii

Most sütöttem meg, nagyon szép és nagyon finom lett, puha, lágy a tésztája. Sülés után a tetejét meglocsoltam langyos, vaníliacukros tejjel. Köszi, biztos, hogy gyakori "vendég" lesz nálunk! :-)

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem ma, most vettem ki a süt?b?l. Az íze isteni, viszont a tészta nálam kemény lett..egyáltalán nem lágy, foszlós..és nem is olyan szép magas, mint Jankáé...Mit csináltam vajon rosszul, van valakinek vmi ötlete esetleg? (Kb. 1 órát kelesztettem,azzal nem volt gond)

Luci

Kedves Janka! Elkészült és tökéletes!!!! Köszönöm :)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett :-)

Luci

Egyetlen hibája, hogy túl hamar elfogy :-) Recept elmentve! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lenne kevesebb vörös húst enned –...

Valóban káros lenne a vörös hús fogyasztása, vagy ez is csak egy széles körben elterjedt mítosz, amelynek nincsen alapja? Mint minden állati eredetű élelmiszer, a vörös hús fogyasztása is egészséges lehet bizonyos mértékig, azonban ha túl sokat eszünk belőle, kellemetlen mellékhatásokat tapasztalhatunk, amellyel testünk azt jelzi: ideje lenne kicsit leállni.

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek