r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga Helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Fahéjas csiga Helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1425 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5699 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1425 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 5699 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 380 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés cukros, meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a cukrot, a tojást, az 1 dl olajat, és jól kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát vágjuk két részre, és nyújtsuk ki,egyenként, olvasztott vajjal megkenjük , szórjuk meg kristálycukorral és fahéjjal. Csavarjuk fel szorosan, és vágjuk fel csigákra.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és tetejét kenjük meg olajjal. 20 percig kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24398
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Ajánló

Ez a recept a nagyi receptje, Ő nem szokta tojással készíteni, nyugodtan kimaradhat belőle. Olcsó és nagyon finom, omlós a tésztája, olajjal megkenve napokig puha marad a kalács, ha egyáltalán marad belőle. tang zhong receptje: 250 ml víz (esetleg tej, vagy keverve), 50 g liszt, ezt sűrűre főzni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fahéjas csiga Helena konyhájából
helena26 458 recept

Ez a család kedvencei közé tartozik. A gép kidolgozza, és kinyújtani, megkenni vajjal, megszórni fahéjas cukorral nem tart sokáig. Már jó ideje nem sütöttem, örömet akartam szerezni a családnak, ezért még ebben kánikulában is megsütöttem.  Amióta megismertem a tang zhong módszert minden kelt tésztát csakis ezzel a módszerrel készítem. Ropogós a külseje, belül finom lágy, foszlós a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.