r
Nosalty Logó

Fahéjas bögrés mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Fahéjas bögrés mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5913 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 493 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12824.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    5041 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    721 mg
  • Foszfor
    4492 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.8 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 5913 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy bögre kb. 2,5-3 dl-es (az én tepsim kb. 27 x 33 cm nagyságú és 4 cm magas, így én ezt a dupla adagot szoktam készíteni).
  2. Ezt így beleöntjük egy tálba (a margarint puhán), összezutyuljuk mixerrel. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
  3. Még melegen szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 27x33x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 40722
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Ajánló

A tetejét leszórhatjuk porcukorral, vagy félbevágva betölthetjük lekvárral is.

Receptkategóriák

Fahéjas bögrés mákos
Becsei Ágnes 100 recept

Nagymamámtól van nekem ez a recept meg, nagyon szeretjük, télen sűrűn szoktam sütni vagy ezt, vagy a diós változatát.

Hozzászólások (5)

Olaszné Anci

Köszönöm, mentettem !Üdv: Anci ( Id?nként jól jön egy gyors süti recept ! )

Katalin

Pici meggyel felturbózom, és alig várom, hogy vasárnap legyen! :-) Akkor fogom megsütni, mert el?bb sajna nem érek rá!! Köszi szépen a receptet!!

Becsei Ágnes

Mi dióval is nagyon imádjuk, csak persze a mák olcsóbb. :) Meggyel? Nem is rossz ötlet! :) Üdv: Ági

Timi

Megsütöttem! Nagyon finom lett! Én nagymamám féle jó régi meggylekvár kupacokat raktam a tetejére sütés el?tt. Nagyon gyors, kiadós! Köszönet a receptért!

Becsei Ágnes

Meggylekvárt a tetejére? Na ez jó, majd kipróbálom! Én is ma csináltam megint meg, de elfelejtettem bele meggyet venni, pedig már rég ki akarom úgy próbálni... :/ :) Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Sziasztok, Tudnátok nekem segíteni? Elkészítettem ezt a receptet, azaz egy egyszer?bb fajtáját. Háromszor egymás után megcsináltam, minden alkalommal szinte ehetetlen lett. Ezeket raktam bele: 1 bögre mák+1 bögre liszt+ 1 bögre cukor + 1 bögre tej + 1 tojás + 1 kis süt?por. 20 percig sütöttem, a h?fokot nem tudom, mert nincs ilyen fokozat a süt?mön. Kis lángon sütöttem. Már kezdett égett szaga lenni, akkor vettem ki, tehát szerintem nem maradhatott nyers. Minden alkalommal elég kemény és rágós lett, olyan, mint a cip?talp. Nagyon fura az állaga, rugalmas, mint a rágógumi. Egyáltalán nem omlós és nem piskóta szer?, hanem szilárd az egész, ha elvágom és lyukak, járatok vannak a tésztában. Kb úgy néz ki, mint a szú rágta fa. Nem csak csúnya, de az állaga is gusztustalan. A férjem elég rosszul is lett t?le. Háromszor megpróbáltam, mindig ilyen lett. Itt látható róla egy kép: http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/838/t29o.jpg Ha valaki meg tudja mondani miért ilyen és mit kéne máshogy csinálni azt nagyon megköszönném, mert ez a férjem kedvenc süteménye! JA! Még valami: nem kivajazott tepsiben sütöttem, hanem egyszer?en szilikonformába öntöttem és kész. Ez lehet a baj? Számít, hogy miben süti az ember?

Becsei Ágnes

Szia! Természetesen nem mindegy, hogy egy tésztát hogy sütünk. :) A kép láttán úgy gondolom, hogy nagyon tömény lehet a tészta, és kimaradt bel?le a zsiradék. Próbáld ki az én receptemet! ;-) Jó sikert! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

Kísértetiesen hasonlít a tapasztalatod az én korabeli bögrés mákosomra, amikoris már a konyha padlóján ülve lestem be 3x egymásután a süt?m üvegajtaján...és a férjem 3x egymásután jött a szemetesvödörrel :-) Most már tudom, túlkevertem :-) A tojást, cukrot tejet, ki lehet, s?t, ki is kell alaposan keverni ( ha van hozzá zsiradék azt is, de a recepted e nélkül is m?köd?képes), akár géppel is, a lisztet a mákkal és süt?porral elvegyítve, viszont már kézzel, néhány gyors keveréssel elég a többihez adni...ha sokáig keverjük inas, gumis, rágós lesz. A muffinoknál ezt sokszor elmondják, de általában kevert sütiknél ez egy általános jó tanács. Régen azt hittem minél tovább keverem, annál jobb lesz, pedig nem :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.