Fahéjas bögrés mákos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
25g finomliszt91 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
6 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
42g tej23 kcal
-
15g mák79 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
Összesen
493
Kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g tej280 kcal
-
180g mák945 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
5913
Kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
16.5g finomliszt60 kcal
-
25.2g cukor98 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
-
11g margarin79 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
27.4g tej15 kcal
-
9.9g mák52 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
Összesen
326
Kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 13.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
493
Kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 269.9 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12824.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 5041 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 721 mg
-
Foszfor 4492 mg
-
Nátrium 2345 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 798.8 g
-
Cukor 506 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 158.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1889 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 1785 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1242 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
5913
Kcal
- 7% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
326
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy bögre kb. 2,5-3 dl-es (az én tepsim kb. 27 x 33 cm nagyságú és 4 cm magas, így én ezt a dupla adagot szoktam készíteni).
- Ezt így beleöntjük egy tálba (a margarint puhán), összezutyuljuk mixerrel. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
- Még melegen szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 27x33x4
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 329
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 40722
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.
Ajánló
A tetejét leszórhatjuk porcukorral, vagy félbevágva betölthetjük lekvárral is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Becsei Ágnes
100 recept
Nagymamámtól van nekem ez a recept meg, nagyon szeretjük, télen sűrűn szoktam sütni vagy ezt, vagy a diós változatát.
Hozzászólások (5)
Köszönöm, mentettem !Üdv: Anci ( Id?nként jól jön egy gyors süti recept ! )
Pici meggyel felturbózom, és alig várom, hogy vasárnap legyen! :-) Akkor fogom megsütni, mert el?bb sajna nem érek rá!! Köszi szépen a receptet!!
Mi dióval is nagyon imádjuk, csak persze a mák olcsóbb. :) Meggyel? Nem is rossz ötlet! :) Üdv: Ági
Megsütöttem! Nagyon finom lett! Én nagymamám féle jó régi meggylekvár kupacokat raktam a tetejére sütés el?tt. Nagyon gyors, kiadós! Köszönet a receptért!
Meggylekvárt a tetejére? Na ez jó, majd kipróbálom! Én is ma csináltam megint meg, de elfelejtettem bele meggyet venni, pedig már rég ki akarom úgy próbálni... :/ :) Üdv: Ági
Sziasztok, Tudnátok nekem segíteni? Elkészítettem ezt a receptet, azaz egy egyszer?bb fajtáját. Háromszor egymás után megcsináltam, minden alkalommal szinte ehetetlen lett. Ezeket raktam bele: 1 bögre mák+1 bögre liszt+ 1 bögre cukor + 1 bögre tej + 1 tojás + 1 kis süt?por. 20 percig sütöttem, a h?fokot nem tudom, mert nincs ilyen fokozat a süt?mön. Kis lángon sütöttem. Már kezdett égett szaga lenni, akkor vettem ki, tehát szerintem nem maradhatott nyers. Minden alkalommal elég kemény és rágós lett, olyan, mint a cip?talp. Nagyon fura az állaga, rugalmas, mint a rágógumi. Egyáltalán nem omlós és nem piskóta szer?, hanem szilárd az egész, ha elvágom és lyukak, járatok vannak a tésztában. Kb úgy néz ki, mint a szú rágta fa. Nem csak csúnya, de az állaga is gusztustalan. A férjem elég rosszul is lett t?le. Háromszor megpróbáltam, mindig ilyen lett. Itt látható róla egy kép: http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/838/t29o.jpg Ha valaki meg tudja mondani miért ilyen és mit kéne máshogy csinálni azt nagyon megköszönném, mert ez a férjem kedvenc süteménye! JA! Még valami: nem kivajazott tepsiben sütöttem, hanem egyszer?en szilikonformába öntöttem és kész. Ez lehet a baj? Számít, hogy miben süti az ember?
Szia! Természetesen nem mindegy, hogy egy tésztát hogy sütünk. :) A kép láttán úgy gondolom, hogy nagyon tömény lehet a tészta, és kimaradt bel?le a zsiradék. Próbáld ki az én receptemet! ;-) Jó sikert! Üdv: Ági
Kísértetiesen hasonlít a tapasztalatod az én korabeli bögrés mákosomra, amikoris már a konyha padlóján ülve lestem be 3x egymásután a süt?m üvegajtaján...és a férjem 3x egymásután jött a szemetesvödörrel :-) Most már tudom, túlkevertem :-) A tojást, cukrot tejet, ki lehet, s?t, ki is kell alaposan keverni ( ha van hozzá zsiradék azt is, de a recepted e nélkül is m?köd?képes), akár géppel is, a lisztet a mákkal és süt?porral elvegyítve, viszont már kézzel, néhány gyors keveréssel elég a többihez adni...ha sokáig keverjük inas, gumis, rágós lesz. A muffinoknál ezt sokszor elmondják, de általában kevert sütiknél ez egy általános jó tanács. Régen azt hittem minél tovább keverem, annál jobb lesz, pedig nem :-)