Nosalty Logó

Fahéjas-almás töltött keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Fahéjas-almás töltött keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 657 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2637 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 314 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 657 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2637 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 314 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük az összes hozzávalót, összekeverjük, és addig főzzük, míg lágy, zselés állagú lesz.
  2. Amíg hűl, összeállítjuk a tésztát: a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, fahéj, só) egy tálban összekeverjük.
  3. Egy másik tálban a vajat simára keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
  4. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket és a reszelt citromhéjat, és az egészet összekeverjük.
  5. Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú darabokat tépünk, ezt ujjaink közt szétlapítjuk, majd teszünk rá kb. egy kávéskanálnyi almás tölteléket.
  6. Golyót formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét megszórhatjuk fahéjba forgatott jégcukorral is.
  7. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 8 perc alatt meg is sülnek.
  8. Megvárjuk, míg kihűlnek, és megszórjuk fahéjas porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18432
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

További képek az elkészítésről a blogomon.

Receptkategóriák

Egyszerű és gyors, őszies ízvilágú fahéjas kekszek borongós idő ellen: almás meglepetéssel a közepükön.:) Ez a recept a Kifőztük magazin (kifoztuk.hu/) októberi számában jelent meg.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

<3

Tmea

H?, ez bitang! :-))) Nagyon finom!

vikki

Örülök, hogy ízlett!:)

Lülütyi

Tegnap megcsináltam és isteni lett!! Igazából amikor a tésztát összeállítottam és elkezdtem tölteni, azt hittem katasztrófa lesz.. a tészta nekem valamiért ragadt és nem tudtam úgy megtölteni, hogy utána még egy gólyóvá-formázást is kibírjon.. de amikor benéztem a süt?be elképedtem, hogy egyikb?l sem folyt ki töltelék és nagyon jól néztek ki!!! Végeredményként nagyon finomak lettek és még másnap is ugyanolyan omlós maradt, mindenkinek nagyon ízlett ^^ Tuti, hogy nem utoljára csináltam meg ;)

vikki

Örülök, hogy jól sikerült és nem lett bel?le csalódás:) A blogomon megtalálhatod ennek a csokis-kókuszos változatát is!

Törölt felhasználó

A világon a legjobb töltött keksz - bár vetekszik vele vikki csokis-kókuszosa. :) (De arról majd ott.) Nekem is formázhatatlanul ragacsos lett a tészta, ami nyilván a liszten múlt, így még dobtam hozzá 2-3 dekát, és a biztonság kedvéért még a h?t?ben is pihentettem fél órát. Végül pedig enyhén nedves kézzel álltam neki a gyártásnak - merthogy kapásból dupla adaggal kezdtem. :) És nem bántam meg. S?t inkább triplával kellett volna. :) Köszönöm a receptet.

zsuzsi76

Margarinnal is m?ködik? Köszi

vikki

Igen, de vajjal sokkal finomabb, omlósabb lesz:)

Törölt felhasználó

Én Ramaval csináltam és így is nagyon finom lett.

Törölt felhasználó

Engem is érdekelne a recept, annyi lenne a kérdésem, hogy a képen lapos korong alakúnak t?nnek, a leírásnál pedig az van hogy golyókat formázunk. El fog laposodni sütés közben, vagy hogy van ez? Köszi el?re is a választ!

vikki

Szia, igen, sütés közben "szétfolynak" a golyók, így lesz bel?lük lapos tallér:)

Törölt felhasználó

Tegnap megsütöttem, margarint használtam és elhagytam a keményít?t: isteni lett!!! Szuper recept!

Törölt felhasználó

sziasztok! Esetleg próbálta valaki tönköj vagy rizs, vagy hasonló nem fehér liszttel? Befolyásol valamit a recepten a csere?

carbonararomana

Szia, én most sütöttem meg teljes ki?rlés? lisztb?l - és ugyan nem tudom, milyen lenne sima liszttel -, de szerintem így is tökéletes :) Gratulálok a szakácsnak!

Törölt felhasználó

Kedves vikki! Ma megsütöttem a kekszeket és mindenkinek nagyon ízlett.Dupla adagot csináltam, de egy kicsit sok lett a töltelék,úgyhogy rögtönöztem.A maradék tésztát kinyújtottam és egy mini piteformába helyeztem,majd rá a töltelék,és végül még egy kis tészta.Nagyon mutatós lett (és még finom is.) Egy kicsit azonban meggy?lt a bajom a kekszek formázásával.Ragadós lett a tészta és nem igazán sikerült golyókat formázni.Amikor ráraktam a tölteléket,még egy csomó tésztára szükség volt,hogy ne follyon ki az alma.Pedig nem raktam sokat,s?t keveset.Azért maradt meg. :) Na,de ez mind gyakorlat és praktika kérdése.Oda akartam kilyukadni,hogy tudnál-e tanácsot adni,hogy hogyan legyenek olyan szépek a kekszeim,mint a képen?Hogy ilyen egyformák és hogy sikerült ennyi tölteléket beletenni? Egyébként nagyon finom keksz,remek recept,amit köszönök,és a választ is el?re. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.