Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-almás töltött keksz

Fahéjas-almás töltött keksz
Fahéjas-almás töltött keksz
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és gyors, őszies ízvilágú fahéjas kekszek borongós idő ellen: almás meglepetéssel a közepükön.:)

Ez a recept a Kifőztük magazin (kifoztuk.hu/) októberi számában jelent meg.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

További képek az elkészítésről a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük az összes hozzávalót, összekeverjük, és addig főzzük, míg lágy, zselés állagú lesz.
  2. Amíg hűl, összeállítjuk a tésztát: a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, fahéj, só) egy tálban összekeverjük.
  3. Egy másik tálban a vajat simára keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást.
  4. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket és a reszelt citromhéjat, és az egészet összekeverjük.
  5. Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú darabokat tépünk, ezt ujjaink közt szétlapítjuk, majd teszünk rá kb. egy kávéskanálnyi almás tölteléket.
  6. Golyót formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. A tetejét megszórhatjuk fahéjba forgatott jégcukorral is.
  7. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 8 perc alatt meg is sülnek.
  8. Megvárjuk, míg kihűlnek, és megszórjuk fahéjas porcukorral.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 082
elküldve: 14
receptkönyvben: 565
elkészítve: 46/50
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás keksz, töltött keksz almával, fahéjas almás keksz, fahéjas keksz

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

perla98
Perla / perla98 Mon, 2015-05-25 21:33

Kedves vikki!
Ma megsütöttem a kekszeket és mindenkinek nagyon ízlett.Dupla adagot csináltam, de egy kicsit sok lett a töltelék,úgyhogy rögtönöztem.A maradék tésztát kinyújtottam és egy mini piteformába helyeztem,majd rá a töltelék,és végül még egy kis tészta.Nagyon mutatós lett (és még finom is.)
Egy kicsit azonban meggyűlt a bajom a kekszek formázásával.Ragadós lett a tészta és nem igazán sikerült golyókat formázni.Amikor ráraktam a tölteléket,még egy csomó tésztára szükség volt,hogy ne follyon ki az alma.Pedig nem raktam sokat,sőt keveset.Azért maradt meg. :)
Na,de ez mind gyakorlat és praktika kérdése.Oda akartam kilyukadni,hogy tudnál-e tanácsot adni,hogy hogyan legyenek olyan szépek a kekszeim,mint a képen?Hogy ilyen egyformák és hogy sikerült ennyi tölteléket beletenni?
Egyébként nagyon finom keksz,remek recept,amit köszönök,és a választ is előre. :)

Lillancs
Lillancs Mon, 2014-09-22 17:14

sziasztok! Esetleg próbálta valaki tönköj vagy rizs, vagy hasonló nem fehér liszttel? Befolyásol valamit a recepten a csere?

carbonararomana
carbonararomana Mon, 2014-11-10 20:29

Szia, én most sütöttem meg teljes kiőrlésű lisztből - és ugyan nem tudom, milyen lenne sima liszttel -, de szerintem így is tökéletes :) Gratulálok a szakácsnak!

vörösbegy
vörösbegy Mon, 2014-01-20 14:46

Tegnap megsütöttem, margarint használtam és elhagytam a keményítőt: isteni lett!!! Szuper recept!

Fahééj
Fahééj Tue, 2013-09-03 18:22

Engem is érdekelne a recept, annyi lenne a kérdésem, hogy a képen lapos korong alakúnak tűnnek, a leírásnál pedig az van hogy golyókat formázunk. El fog laposodni sütés közben, vagy hogy van ez?
Köszi előre is a választ!

vikki
vikki / vikki Wed, 2013-09-04 14:07

Szia,

igen, sütés közben "szétfolynak" a golyók, így lesz belőlük lapos tallér:)

Erus30
Erus30 Fri, 2013-07-26 15:25

Én Ramaval csináltam és így is nagyon finom lett.

labagida
labagida Tue, 2013-03-19 00:23

A világon a legjobb töltött keksz - bár vetekszik vele vikki csokis-kókuszosa. :) (De arról majd ott.)
Nekem is formázhatatlanul ragacsos lett a tészta, ami nyilván a liszten múlt, így még dobtam hozzá 2-3 dekát, és a biztonság kedvéért még a hűtőben is pihentettem fél órát. Végül pedig enyhén nedves kézzel álltam neki a gyártásnak - merthogy kapásból dupla adaggal kezdtem. :) És nem bántam meg. Sőt inkább triplával kellett volna. :) Köszönöm a receptet.

Lülütyi
Lülütyi Mon, 2013-01-14 20:58

Tegnap megcsináltam és isteni lett!! Igazából amikor a tésztát összeállítottam és elkezdtem tölteni, azt hittem katasztrófa lesz.. a tészta nekem valamiért ragadt és nem tudtam úgy megtölteni, hogy utána még egy gólyóvá-formázást is kibírjon.. de amikor benéztem a sütőbe elképedtem, hogy egyikből sem folyt ki töltelék és nagyon jól néztek ki!!!
Végeredményként nagyon finomak lettek és még másnap is ugyanolyan omlós maradt, mindenkinek nagyon ízlett ^^ Tuti, hogy nem utoljára csináltam meg ;)

vikki
vikki / vikki Tue, 2013-01-15 10:44

Örülök, hogy jól sikerült és nem lett belőle csalódás:) A blogomon megtalálhatod ennek a csokis-kókuszos változatát is!

657
finomliszt 20 dkg
szódabikarbóna 0.5 tk
1 csipet
fahéj 1 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 11 dkg
cukor 14 dkg
tojás 1 db
vaníliaaroma 5 csepp
alma 1 közepes db
étkezési keményítő 12 g
cukor 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
jégcukor 5 dkg
porcukor 2 ek
fahéj 1 kk