Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos-mazsolás keksz

Narancsos-mazsolás keksz
Narancsos-mazsolás keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gabriella kreatív konyhájában bukkantam rá erre a finomságra. Azóta többször készítettem, mindig sikert aratott. Az egész házat bejárta a finom narancsillat.:-) Igazán ünnepi érzésem volt, ami ritka ebben az értékvesztett világban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karácsonyra illetve téli estékre, bármilyen forró itallal fogyasztható.
Igazi ünnapi hangulatot nyújt.:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk be narancslébe vagy a rumba a mazsolát.
  2. Keverjük jól el a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
  3. Egy másik tálba vegyítsük el a lisztet a lereszelt narancs héjával, és a lecsöpögtetett mazsolával.
  4. Keverjük össze a két masszát. Fóliába csomagolva legalább egy órára tegyük hűtőbe.
  5. Rudat formázunk belőle és korongokat vágunk. Minél vastagabb, annál puhább.
  6. Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 716
elküldve: 4
receptkönyvben: 482
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

dioreliza18

Mióta szakács: 2010.09.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás-narancsos keksz, keksz mazsolával és naranccsal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Effie
Effie Mon, 2013-09-30 14:07

Vegyes aszalt gyümölcsökkel készítettem és úgy is nagyon fini! :D Köszi a receptet!

bumi
bumi Tue, 2012-01-31 17:37

Szia, szeretném megsütni, de lenne egy kérdésem : Ez azonnal puha ? Vagy másnapra? Meddig lehet eltárolni, és sokáig puha marad? :-D Válaszodat köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 14:24

Szia.

Lehet,hogy velem van a baj, de nekem nagyon laza lett a tészta (mérleggel mértem mindent) és kb. dupla annyi idő alatt sült meg és még kicsit a légkeverésessel is sütöttem. Mivel kb. másfél tepsinyi lett, a második adaghoz adtam még lisztet és az okés lett. Nagyon finom. Köszönöm!

Morgan
Margó / Morgan Thu, 2010-12-09 15:10

Nagy sikerem volt vele......karácsonyra megint elkészítem!:)
Köszönöm Neked!

manofej
manofej Sat, 2010-12-04 23:22

hát bevallom én még kakaót is tettem a tésztájába, nagyon finom, az első igazán jól sikerült kekszem lett, köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-07 14:06

Szia! Sütőpor nem kell bele?

dioreliza18
dioreliza18 / dioreliza18 Sun, 2010-11-07 13:27

Szia. bajnak épen nem baj,de úgy az igazi. De ha nem szeretnél bele tenni anélkül is elkészíthető,csak akkor nem kell 1dl rum vagy narancslé hanem elég fél dl vegyesen.

1028
margarin 25 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
finomliszt 30 dkg
narancshéj 2 narancsból nyert
mazsola 10 dkg
rum 1 dl