Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-almás leveles kifli

Fahéjas-almás leveles kifli
Fahéjas-almás leveles kifli
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A virslis kifli ötletétől vezérelve született meg az almás verzió... reggeli kávé mellé is tökéletes! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogjuk az almánkat, és meghámozzuk, kimagozzuk. Ezután szeletekre vágjuk (az én almám 12 szelet lett).
  2. A leveles tésztát kiterítjük, és annyi csíkra szeljük, ahány szelet lett az almánk. (Keresztbe szeljük a tésztát, a rövidebb csíkok is elegendőek az alma elfedésére.)
  3. Egy tálkában összekeverjük a cukrot és a fahéjat. (Én nádcukrot használtam, de bármilyen jó.)
  4. Az alma szeleteket megforgatjuk a fahéjas cukorban, fogunk egy csík tésztát, és rátekerjük az almára - kiflit készítünk belőle.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük egy kis vajjal, vagy vízzel - ettől szebben pirulnak.
  6. 200°C-on kb. 20-25 percig sütjük. Tálaláskor - ha már kihűlt - porcukorral, fahéjjal megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 5 363
elküldve: 3
receptkönyvben: 88
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

KittiKrisztina

Mióta szakács: 2014.01.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: édes leveles
hasonló kategóriák: briós, croissant, zsemle, kifli, pita, burek, bagel, hamburger-buci, buci, perec

egyéb elnevezések

almás kifli, almás leveles, fahéjas almás leveles

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

601
leveles tészta 1 csomag
alma 1 közepes db
cukor 1 púpozott ek
fahéj 1 teáskanál
porcukor 1 teáskanál